Ulaştırma Teknikeri görev tanımı nedir, Ulaştırma Teknikeri ne iş yapar, Ulaştırma Teknikeri olmak için hangi bölümü okumak gerekir? Ulaştırma Teknikeri mesleğine sahip olabilmek için hangi belgeler gerekmektedir. Tüm bu bilgileri makalemizde sizler için bir araya topladık.
Ulaştırma Teknikeri Tanımı;
İnşaat Mühendisinin denetiminde karayolu, demiryolu, havayolu, liman, tünel, metro (raylı taşıma yolu) gibi yapıların projeye ve şartnameye uygun olarak yapılması, onarılması veya işletilmesi çalışmalarını yürüten kişidir.
Ulaştırma Teknikeri Maaşı Ne Kadar? 2023 Ulaştırma Teknikeri Maaşları
Ulaştırma Teknikeri maaşı ortalama aylık 9128 _TL’dir. En düşük Ulaştırma Teknikeri maaşı 8506 _TL, En yüksek ise 9750 _TL'dir. Eğer sizde yukarıdaki maaşlar gibi bir maaş almak istiyorsanız. İŞKUR Ulaştırma Teknikeri iş ilanlarına bakabilir, buradan kariyer planlamanızı yapabilirsiniz.
İşkur Ulaştırma Teknikeri İş İlanları İçin Tıklayın
Meslek Bilgileri
Meslek Kodu :
3112.13
Meslek Adı :
Ulaştırma Teknikeri
Grup Bilgileri Meslek Ana Grubu :
Teknisyenler, Teknikerler Ve Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları
Meslek Alt Ana Grubu :
Bilim Ve Mühendislik İle İlgili Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları
Meslek Grubu :
Fizik Ve Mühendislik Bilimleri Teknisyenleri
Meslek Birim Grubu :
İnşaat Mühendisliği Teknisyenleri
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi :
Önlisans
Görev ve İşlem Basamakları :
Ulaştırma Teknikeri/Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri Teknikeri, işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:
a) Yapılması istenilen yolla ilgili istenilen nitelikte ve miktarda malzemenin temin edilmesi , maliyetinin hesaplanması çalışmalarını yapmak,
b) Değişik ölçüm teknikleri kullanarak yolun geçeceği zeminin incelenmesinde mühendise yardım etmek,
c) Laboratuarda zeminin oluşumu için gerekli malzemeyi test etmek,sonucu hakkında rapor hazırlamak,
d) Yol yapımında asfaltın hazırlanması, yolun doldurulması, korunması ve yeniden düzenlenmesi işlerinde işçilere nezaret etmek,
e) Yol yapımı öncesi keşif çalışmalarında,yol çizgilerinin çizilmesinde ,ışık sinyalizasyon sisteminin kurulması aşamalarında çalışmak,
f) Yol ve sinyalizasyon arızalarını gidermek,
g) Araç ücret tarifelerini ve maliyetlerini hesaplamak,
h) Araçların güzergahları, durak ve mola yerleri ve yolculuk koşullarının belirlenmesi işlerinde çalışmak,vb. görev ve işlemleri yerine getirir.
Güncel Meslek : EVET
YORUM KAT: Yukarıdaki Ulaştırma Teknikeri maaşlarına ek olarak sizlerde Ulaştırma Teknikeri mesleğinde aldığınız maaşları yorum bölümünde bizlere iletebilirsiniz. Sizlerin iletmiş olduğu bilgilerle haberimiz yeniden düzenlenebilecektir. Ayrıca yaptığınız yorumlar diğer okuyucularımızda bu bilgiden istifade edeceklerdir. Yorum bölümümüzden yorum yapmayı unutmayın.