Ümit Özlale kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır, mesleği ve kariyeri nedir? İyi Partili Ümit Özlale'nin biyografisi

İYİ Parti siyasetçilerinden biri olan Ümit Özlale Televizyon programları ve katıldığı diğer oturumlarda izleyicilerin ve dinleyicilerin dikkatini çekerek, Ümit Özlale kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır, mesleği ve kariyeri nedir? İyi Partili Ümit Özlale'nin biyografisi

İYİ Parti'de siyaset yapan Meral Akşener'e yakınlığı ile bilinen partinin kalkınmayla alakalı bölümünün başında bulunan Ümit Özlale, Televizyon programları ve katıldığı diğer oturumlarda izleyicilerin ve dinleyicilerin dikkatini çekerek, Ümit Özlale kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır, mesleği ve kariyeri nedir? İyi Partili Ümit Özlale'nin biyografisi

ÜMİT ÖZLALE KİMDİR? BİYOGRAFİSİ

Lisans eğitimini 1995 yılında O.D.T.Ü. İktisat Bölümü’nde tamamlayan Ümit Özlale, yüksek lisans ve doktora çalışmalarını Boston College’de tamamlayarak 2001 yılında Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalışmaya başlamıştır.

2006 yılında Yüksek Öğretim Kurumu’ndan doçentlik derecesini alan Ümit Özlale, akademik çalışmalarının yanında T.C. Merkez Bankası Ekonomik Araştırmalar ve Para Politikası Genel Müdürlüğü’nde danışman olarak çalışmış, Maliye Bakanlığı ve Dünya Bankası ile projeler yürütmüştür.

2010 yılından bu yana TEPAV’da çalışan Özlale, Vakıf büyesinde faaliyet gösteren Kamu Politikaları Eğitim ve Araştırma Enstitüsü (Training and Research Institute for Public Policy – TRIPP)’nün Direktörü’dür.

Özlale ayrıca, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) Uluslararası Girişimcilik Bölüm Başkanı’dır.

Ümit Özlale, 2011 yılında Profesör oldu.

Özkale; Meral Akşener’e en yakın çalışma ekibinin içinde yer alıyor.

Özlale bir röportajında Türkiye'nin yüzde 20'sinin yoksul olduğunu ileri sürerek şunları söylemişti:

"Türkiye yoksullaşıyor. Ve bu artıyor. Türkiye'de faizlerin düşmesi, kurların stabilize olması bir-bir buçuk sene içinde gerçekleşebilir. İyi çizilmiş bir makroekonomik çerçeve ile enflasyonu düşürmek için iyi bir beklenti yönetimi yaratırız. Fiyat istikrarını, Merkez Bankası para politikasında öncelik olarak belirler. 1 sene içinde biz enflasyonu yüzde 10'un altına düşürebiliriz. Bunda problem yok. Zor olan yoksullukla mücadele. Türkiye son 6-7 sene içinde hızla yoksullaşan bir ülke. Bununla mücadele etmek çok kolay değil. Baktığınız zaman en yoksul yüzde 20'de yaşayan gençlerimizin yarısını göz ardı ediyoruz. Bunun dip dalgası daha sonradan çok ağır olur. Bunu sanayi 4.0 ile birleştirdiğimiz zaman, sığınmacı krizi ile birleştirdiğimiz zaman bu gençlere fırsatları vermezsek bunun toplumsal problemiyle baş etmemiz çok daha zorlaşır. Türkiye'nin o yüzden en büyük problemi yoksulluk. Bunun için siyaset üstü bir akıl gerekiyor. Bu yoksulluk katılaşırsa daha sonra hiçbir siyasi parti bunun karşısında söylem geliştiremez"

İlk yorum yazan siz olun

Biyografi Haberleri