KULAK ÇÖPLERİ
Banyo sonrası kulak içindeki kirleri çıkarmak için kullanılan ve hem kulağa hem de kulak zarına büyük etkisi olan kulak çöpleri, kulak boşluğunun iç duvarlarının kolayca kırılmasına ve kulak içi nesnelerin zarar görmesine neden oluyor.
SERT DİŞ FIRÇALAMAK
Diş üzerinde oluşan lekeleri çıkarmak ya da dişleri beyazlatmak için dişlere sert bir şekilde uygulanan sert diş fırçası darbeleri başta diş etlerinin çekilmesi ve kanaması başta olmak üzere diş minelerinde de zarara yol açar.
AYAKKABI TABANLIKLARI
Ayakları rahat ettirmek, büyük gelen ayakkabıyı sabitlemek için alınan tabanlıklar bir süre sonra etkisini kaybetmeye başlar. 6 ayda bir değiştirilmesi gereken tabanlıklar değiştirilmezse ayaklarda mantar oluşumuna, bakterilerden dolayı kötü koku oluşumuna neden olur.
ELLERİ ÇOK SIK YIKAMAK
Özellikle pandemi ile birlikte ortaya çıkan ve temizlenme ihtiyacından elleri sık sık yıkama ihtiyacı duymak her ne kadar hijyen açısından iyi gibi görünse de, eller yıkanırken kullanılan kimyasal içerikli sabunlar bir süre sonra ellerin tahriş olmasına, çatlamasına ve kurumasına neden olur.
ÖKSÜRÜRKEN VEYA HAPŞIRIRKEN ELLERLE YÜZÜ KAPATMAK
Öksürme veya hapşırma, havadaki damlacıkları enfeksiyona neden olan mikropları içeren ortama atar. Bu esnada burnun ve ağzın el ve kol yardımı ile kapatılması dışarı çıkması gereken bakteri ve enfeksiyonların vücuda tekrardan yerleşmesini sağlar bu da dolaylı yollar ile hastalık getirir.
DİŞ İPİ KULLANMAMAK
Sadece diş fırçalama ile ağız ve diş sağlığını gerçekleştireceklerini inananlar yanılıyorlar. Diş fırçası dip diplerine tam olarak giremediğinden yemek artıkları, bakteri ve virüsler kolayca ağızda kalıp üreyebilirler. Bu gibi olumsuzlukların yaşanmaması için kullanılacak olan diş ipi, ağız içinde fırçanın ulaşamadığı bölgelere ulaşarak temizlik sağlar.
SIK SIK DUŞ ALMAK
Gün içinde aşırı terden, yağ ve kirden arınmak için sık sık duş almaya başvurulur. Temizlendiği ve rahatlattığı için sağlıklı olduğu düşünülen duş, sabun ve suya aşırı maruz kalmadan dolayı doğal lipidleri ciltten ve saçtan sıyrılmasına neden olarak tahrişe ve kuruluğa neden olur.
REGL DÖNEMİ
Regl döneminde yapılan en büyük hatalardan birsi sık sık ped değiştirmemektir. Özellikle yoğun geçen günlerde 3 4 saatte bir değiştirilmesi gereken pedler değiştirilmediği taktirde idrar yollarına kadar birçok hastalığa neden oluyor.