İşte, hem enerji veren hem de gün boyu dinç hissetmenize yardımcı olacak bitki çayları...
1. Kakule çayı:
Kakule, içerisinde barındırdığı potasyum, kalsiyum, magnezyum ve diğer mineraller nedeniyle enerji vermek için birebirdir.
Malzemeler:1,5 litre kaynar su, 3 yemek kaşığı siyah çay, 3 çay kaşığı kakule tohumu. Arzu ederseniz 250 ml süt de ekleyebilirsiniz. Tüm malzemeleri karıştırın ve demlenmesi için 10-15 dk bekleyin.
2. Papatya çayı:
Papatya çayı, sakinleştirici etkisi nedeniyle genel olarak gece tüketilmesi tavsiye edilen bir çaydır. Fakat sabahları tüketildiğinde enerji verir, gün boyu dinç hissetmenize yardımcı olur.
Malzemeler: 250 ml kaynar su, 2-3 tatlı kaşığı kurutulmuş papatya. Papatya ve suyu karıştırın, demlenmesi için 3-4 dk bekleyin. Limon ve bal ekleyerek lezzetlendirebilirsiniz.
3. Kuşburnu çayı:
Kuşburnu, 100 gramında 1 adet limonda bulunan C vitaminin 60 katını barındırır. Bu nedenle bu zengin C vitamini deposu, gün boyu enerjik kalmak için çok iyi bir seçenektir.
Malzemeler: Yarım litre suyu kaynar su, 2 yemek kaşığı kuru kuşburnu. Demlenmesi için 10 dk kadar bekleyin. Arzu ederseniz içerisine taze nane ekleyerek lezzetlendirebilirsiniz.
4. Nane çayı
Nane, mentol barındırdığı için stres azaltıcı ve enerji verici özelliğe sahiptir.
Malzemeler: Yarım litre kaynar su, 2 yemek kaşığı taze nane ya da kuru nane. Kaynayan suyun içerisine naneyi ekleyerek 5 dk demlenmesini bekleyin. Ardından limon ya da bal ekleyerek tatlandırabilirsiniz.
5. Yeşil çay:
Yeşil çay da dinlendirici etkisi olan bir çay olarak bilinir. Bunun aksine yeşil çay, vücudu dinlendirdiği gibi enerji de veriyor. Bir fincan yeşil çay tüketerek hem kahve ihtiyacınızı bastırabilir hem de gün boyu enerjik hissedebilirsiniz.
Malzemeler: 250 ml kaynamış ardından dinlenmiş sıcak su, 2-3 yaprak yeşil çay. Çay yapraklarını suya ekleyin ve 3 dk kadar demlenmesini bekleyin. Arzu ederseniz bal ekleyebilirsiniz.
6. Zencefil çayı:
Zencefil çayı, mide rahatsızlıklarınıza iyi geleceği gibi dinç hissetmenize de yardımcı olur.
Malzemeler: 4 cm kadar kabuksuz zencefil, 1 litre kaynar su. Kaynar suya dilimlediğiniz zencefilleri ekleyin. 15-20 dakika kadar demlenmesini bekleyin. Ardından arzu ederseniz limon veya bal ekleyerek lezzetlendirebilirsiniz.