Mesleğin Bilgileri | |
Meslek Kodu : 6112.51 | |
Meslek Adı : Üzümsü Meyve | |
Grup Bilgileri | |
M. Ana Grubu : Nitelikli Tarım, Ormancılık Ve Su Ürünleri Çalışanları | |
M. Alt Ana Grubu : Pazara Yönelik Nitelikli Tarım Çalışanları | |
M. Grubu : Bahçıvanlar Ve Bitkisel Ürün Yetiştiricileri | |
M. Birim Grubu : Ağaç Ve Çalı Ürünleri Yetiştiricileri | |
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : İlköğretim | |
Meslek Detay Bilgileri | |
Meslek Tanımı Nedir? | |
Arazide üretime hazırlık yapan üretim tekniklerini kullanarak üzümsü meyveleri yetiştirebilen, meyvelerin bakım ve kültürel işlemlerini yürüten, meyveleri hasat ederek hasat sonrası işlemleri yapabilme bilgi ve becerisine sahip kişidir. | |
Görev ve İşlem Basamakları : |
Üzümsü Meyve; işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:
a) Arazi seçimi yapmak,
b) Arazide üretim için hazırlık yapmak,
c) Meyve ağaçlarında budama yapmak,
d) Üzümsü meyveleri yetiştirmek,
e) Meyvelerde hasat yapmak,
f) Meyveleri sınıflandırmak ve ambalajlamak ,
g) Meyveleri muhafaza etmek, vb. görev ve işlemleri yerine getirir.