Uzungöl ve Çevre Köyleri Eğt. Kült. Day. Derneği'nin Kongresi yapıldı

İstanbul’un Pendik ilçesinde faaliyet gösteren Uzungöl ve Çevre Köyleri Eğitim, Kültür, Dayanışma Derneği’nin 2. Olağan genel kurul toplantısı yapı (…)

İstanbul’un Pendik ilçesinde faaliyet gösteren Uzungöl ve Çevre Köyleri Eğitim, Kültür, Dayanışma Derneği’nin 2. Olağan genel kurul toplantısı yapıldı.

Çamçeşme Mahallesi Haneden sokak'ta dernek binasında gerçekleştirilen genel kurula, tam kadro mevcut yönetim, dernek üyeleri yanı sıra, Onursal Başkan Muzaffer Karatay, Avrupa yakası Uzungöl Derneği Başkanı Fehmi Aygün,  Şişli Belediyesi Meclis Üyesi Hamit Tahan, Avrupa yakası Uzungöl Derneği Kurucu Başkanı Mustafa Yazıcı ve Yöresel Sanatçı Kerim Aydın katıldı.

Yoklama ve Saygı duruşu ile  başlayan kongrede sırasıyla gündemdeki konuların görüşülmesi ve onaylamasına geçildi.

Çok sayıda üyenin katılımı ile gerçekleştirilen kongrede, tek liste ile seçime giren mevcut yönetim kurulu başkanı Recep Falay ve yönetimi tekrardan seçildi.

Seçim'den önceki konuşmasında Dernek Başkanı Recep Falay, Türkiye'nin her yerinden olumlu eleştiriler aldıklarını belirterek katılımcılar ve dernek üyelerine şükranlarını iletti.

Kongrenin Sunumunu gerçekleştiren ve Derneğin Genel Sekreteri görevini yürüten Serhat Ekinci ise konuşmasında, geride kalan üç yılın zor bir süreç olduğunu, derneğin başarılarında kurucu üyeler ve destek veren halkın en büyük emek sahibi olduklarını iletti.

Dernek Saymanı İsmail Çelik ise, mali konuları tüm ayrıntıları ile katılımcıları bilgilendirdi.

Dernek Onursal Başkanı olan ve kongrede Divan Başkanlığı yapan Muzaffer Karatay'da yaptığı konuşmada,  Kongrenin sağlık bir şekilde geçmesini temenni ederek yeni oluşacak yönetim kuruluna da başarılar diledi.

Genel kurulda belirtilen dernek faaliyetleri ise şu şekilde sıralandı ;

1.Küçük yaşta çocukların dini ve fenni konularda eğitilmesi,

2.Kültürel ve yöresel faaliyetlerin gerçekleştirilmesi,

3.Her türlü düğün cenaze v.b konularda dernek üyelerine  ve uzungöl halkına  (SMS) yoluyla bildirim 4.yapılması.

5.Her yıl düzenli olarak şenlik faaliyetlerinin yapılması,

6.Her Bayram Dernekte Bayramlaşma tertip edilmesi,

7.Yıl içinde farkılı tarihlerde yöresel yemek ve oyunların tertip edilmesi,

8.Kış mevsiminde düzenli dini sohbetler,

9.Her Ramazan geleneksel iftar organizasyonları,

10.Sünnet organizasyonları,

Kongrenin sonunda ise üyeler Karadeniz’in Milli Kaval Sanatçısı Kerim Aydın eşliğinde yöresel horon oyunlarıyla kongreyi kutladılar.

Haber :Yusuf SARAY

Yerel Haberleri