Vişneli sütlaç için gerekli malzemeler
1 Su Bardağı Toz Şeker
1 Litre Süt
3 Yemek Kaşığı Mısır Nişastası
1 Çay Bardağı Pirinç
1 Adet Yumurta Sarısı
1 Kase Vişne
Vişneli sütlaç HAZIRLANIŞI TARİFİ:
Vişneleri ikiye kesip, çekirdeklerini çıkarıyoruz.
Küçük bir tencereye pirinci koyuyoruz.
Pirincin olduğu tencereyi ocağa alıyoruz, üzerine bir miktar su boşaltıyoruz ve haşlamaya bırakıyoruz.
Haşlanmaya yakın, soğuk sütü tencereye boşaltıyoruz.
Ardından yumurta sarısını sütün üzerine ekliyoruz.
Karıştırıyoruz.
Tencereye şekeri ilave ediyoruz.
Süt ile şeker kaynarken üzerine daha önceden haşlamış olduğumuz pirinçleri ilave ediyoruz ve kaynaması için ocakta bırakıyoruz.
Başka bir kaba mısır nişastasını koyuyoruz.
Kıvamını açmak için üzerine bir miktar soğuk su döküyoruz.
Kaynamakta olan süt ve pirincimize mısır nişastası bulunan suyun yarısını döküyoruz.
Kıvamı istediğimiz gibi olmazsa mısır nişastası ekleyebiliriz.
Kaynattığımız sütlacı kaselere eşit miktarda boşaltıyoruz.
Daha önceden kesmiş olduğumuz vişneleri sütlaçların üzerine eşit miktarda yerleştiriyoruz.
Fırın tepsisine yerleştirdiğimiz güveçlere, bir miktar su ilave ediyoruz. Önceden ısıtmış olduğumuz fırında sütlaçları 240 derecede pişiriyoruz.
Sütlacın daha iyi kızarması için tepsiyi fırının yukarı tarafına yerleştiriyoruz.
Bu sebepten dolayı sütlaç daha iyi kızaracaktır.
Sütlacı yanmaması için fırında sık aralıklarla kontrol ediyoruz.
Böylelikle sütlaç yanmadan hazır hale gelmiş olur.
Üzeri kızaran sütlaçları fırından çıkarıp servise hazırlıyoruz.
Eğer sütlaçları güveçte değil de kaselerde hazırlamak isterseniz takriben 12 ya da 13 porsiyon çıkacaktır.