BESLEYİCİ VİTAMİN VE MİNERALLER
A, C vitaminleri, lif, protein, magnezyum, karbonhidrat ve folat gibi mineraller bakımından zengin olan bamyanın besleyici olan özellikleri su ile kaynatılıp tüketildiği zaman da ekstra bir fayda sağlamakta.
KAN ŞEKERİ SEVİYELERİNİ DÜŞÜRÜR
Polifenoller ve kersetin gibi flavonoidler gibi besin içerikleri açısından fayda sağlayan bileşikleri içeren bamya suyu, kan şekeri seviyelerinin düzenlenmesine ve dengelenmesine yardımcı olarak kan şekeri seviyelerini düşürür ve insülin direncini korumaya yardımcı olur.
HASTALIKLARIN ETKİSİNİ AZALTIR
Zengin bileşenler dışından içerdiği C vitamininden dolayı güçlü anti oksidan kaynağı olarak vücudu serbest radikallere karlı koruyarak bakteri ve virüslerin vücuda girmesini engelleyecek olan her türlü desteği sağlar ve hastalıkların vücuttaki etkilerini azaltır.
ENFESKİYONLARA KARŞI DİRENÇ
Anti bakteriyel ve fenolik asit ile vücuda destek sağlayarak enfeksiyonların etkisini azaltacak olan bamya suyu özellikle de idrar yollarında görülen enfeksiyonların giderilmesi için etki eder ve enfeksiyon semptomlarının vücut üzerinde etki göstermesini önler.
KALP SAĞLIĞINI KORUR
Kan lipid yani lif seviyelerinin düzenlenmesine ve dengelenmesine yardımcı olarak, kan basıncı üzerinde etkili olan bamya suyu, yüksek tansiyon ve kolesterole karşı koruma sağlarken, iyi huylu kolesterolün dengede kalmasına yardım eder ayrıca kalp kaynaklı risk oluşturacak olan kalp krizi ve felce karşı koruma sağlar.
BAMYA SUYU İÇİN MALZEMELER
5-6 adet bamya
1 su bardağı su
1 tutam tuz
NASIL YAPILIR?
Bamyaların kabukları alınarak ortadan iki kesilir ve su dolu bir sürahide ortadan ikiye doğru kesilmiş olan bamyalar 24 saat kadar bekletilir. Ertesi sabah dinlendirilmiş olan suyun içine soyulmuş ve suyu çıkarılmış olan bamya kabuklarının suyu da ilave edilir. Lezzetli bir tad alınmazsa eğer suyun içine tuz ilave edilir. Su, sabahları kahvaltıdan önce 1 bardak olacak şekilde içilmelidir.