Turşu yüksek miktarda lif içerir. Özellikle yemekle beraber yenildiğinde mideyi tok tutmaya yardımcı oluyor, insülin salınımı dengelerken ve daha kontrollü bir kan şekeri elde ediliyor.
Turşu, bağırsak sağlığı için önemli olan probiyotik adı verilen iyi bakterilerle doludur ve sindirime yardımcı olur.
İçerisinde bulunan çeşitli sebzelerin salamurasıyla elde edilen turşu suyu, içerdiği C ve E vitaminlerinin yanında antioksidan da barındırıyor.
Bu özellikleri bakımından kışın tüketimi artan turşu suyu, son zamanlarda korona tehlikesine karşı ihtiyaç duyulan vücut direnci hasebiyle bu sene talep olağandan daha fazla.
Eskişehir’in Taşköprü caddesinde turşuculuk yapan Maviye ve Aytekin Ünal çifti, bu sene artan talepten hayli memnun olduklarını belirttiler.
Turşu suyunun içerisinde bulunan doğal sirkenin, sebze sularının vücut direncini arttırdığını söyleyen Maviye Ünal, ürünlerinin insanların sağlıklı kalmalarında sağladığı katkı için mutlu olduğunu dile getirtirdi.
Aytekin Ünal ise, ürünlerinin bahçelerinden topladıkları sebzelerle kurulan turşuların suyu olduğunu söylerken kesinlikle katkı maddesinin bulunmadığını altını çizerek şöyle konuştu;
“Özellikle hastalar turşu suyunu tercih ediyor ve evden çıkamayanlar için yakını gelip alıyor.
Bazen, korona hastası dahil dışarı çıkamayan müşterilerimiz için siparişleri kapılarına bizzat kendim götürüyorum. Temassız bir şekilde işlemi tamamlayıp dönüyorum. Özellikle doktorların tavsiyesi üzerine dükkânımızı ziyaret edenler oluyor.
*Kabızlığa karşı etkili
*Kalp damar hastalıklarına karşı koruyor
*Sporcularda krampları azaltıyor
*Kansere karşı koruyucu