TUZLU GIDALAR
Sodyum klorür olarak adlandırılan ve fazla miktarda tüketildiği zaman kap hastalığı, tansiyon gibi hayatı olumsuz etkileyecek olan hastalıklara neden olan tuz, yaz aylarında vücuda çok fazla alındığında böbreklerde rahatsızlığa ve dehidrasyona, vücuttan çok fazla su çekilmesi neden olur.
ÇAY VE KAHVE
Vücudun genel sıcaklığını bir de sıcak içeceklerle artırıp sindirim sistemin başta olmak üzere vücuda zarar verip yataklara düşmek istemeyenler çay ve kahve gibi sıcak içeceklerden uzak durmalı.
BAHARATLI YİYECEKLER
Baharatlar vücut ısısını olumsuz etkileyen kapsasin maddesini içerdiğinden, baharatlı yiyecekleri sıcak günlerde tüketmek aşırı terlemeye, vücut ısısında dengesizliğe ve dehidrasyonun görülmesini sağlar.
KIZARMIŞ YİYECEKLER
Yüksek miktarda yağ içermesinden dolayı zaten zararlı olan kızarmış yiyecekler bir de yaz gününde tüketildiği zaman sindirim sistemini bozarak midede ağrıya, ishal gibi rahatlıklarını yaşanmasına etki eder.
TURŞU
Sodyum oranı bir hali yüksek olan ve fermente gıda olarak adlandırılan turşu, yaz aylarında tüketildiği zaman susuzluk başta olmak üzere hazımsızlık ve enfeksiyon gibi durumları yaşatır.