Yaz güveci nasıl yapılır? | Gelinim mutfakta yaz güveci tarifi

Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün 'Yaz güveci yapıyor. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Yaz güveci nasıl yapılır? ise merak konusu oldu. Yaz güveci nasıl yapılır ? Malzemeleri neler? İşte Yaz güveci nasıl yapılır tarifi.

Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün 'Yaz güveci yapıyor. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Yaz güveci  nasıl yapılır? ise merak konusu oldu. Yaz güveci  nasıl yapılır ? Malzemeleri neler? İşte Yaz güveci  nasıl yapılır tarifi.

YAZ GÜVECİ MALZEMELERİ

1,5 kilo dana kuşbaşı et
2 adet büyük boy soğan
700 gram taze fasulye
2 adet patlıcan
2 adet patates
3 adet domates
3 adet kırmızı biber
5 adet çarliston biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz

Yaz Güveci Nasıl Yapılır ?

İlk olarak soğanları doğrayalım. (Dilerseniz arpacık soğan da kullanabilirsiniz.) Kırdığımız fasulyeleri soğanlara katıp karıştıralım. Güveç kabının en altına bu karışımdan yarısını yayalım. Üzerine kuşbaşı etlerin bir bölümünü koyalım. Kalan fasulye ve soğanları ilave edelim. Üzerine tekrar kuşbaşı et ilave edelim. Patlıcanları kuşbaşı doğrayıp ilave edelim. Tekrar kalan etleri ilave edelim. Biberleri doğrayalım. Domatesleri küp küp doğrayıp ilave edelim. Patatesleri de küp küp doğrayıp ilave edelim. Salça ile 1 cezve suyu kaynatıp üzerine dökelim. 2,5 tatlı kaşığı tuz ilave edelim. En üstüne tereyağını ilave edip kapağını kapatalım. Ve pişinceye kadar kısık ateşte bırakalım. Afiyet olsun.

Yemek Tarifleri Haberleri