BAL
Anti bakteriyel ve anti mikrobiyel özelliklerinden dolayı sağlık açısından sayısız faydası olan bal, ağız içinde çıkan aftların etkisini azaltarak daha fazla büyümelerine engel olur ve kısa sürede yok olmalarını sağlar. Birkaç saatte bir ağız içindeki aftlara sürülebilir.
KABARTMA TOZU
Kabartma tozu aslında sodyum bikarbonat adlı kimyasal bir bileşik olmasından dolayı ağrıyı ve enfeksiyonu iyileştirmede etkili olmasıyla ağız içindeki aftlarında kısa bir sürede azalmasını ve yok olmasına yardımcı olur, acısını alır. Su ile hazırlanacak kabartma tozu karışımı günde 2 kez gargara yapılabilir.
HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI
Anti enflamasyon ve analjezik etkilere sahip olan hindistan cevizi yağı ağız içindeki aftların etkilerinin kısa sürede yok olmasını sağlayarak aftların daha fazla yayılmasını için yardımcı olur ve acı vermesini azaltır. Yağ direkt olarak aftın olduğu bölgeye uygulanabilir.
TUZLU SU
Anti septik özelliğinden dolayı ağız içindeki aftları geçirmenin en bilindik yolu olan tuzlu su, aftların daha fazla büyümesini engelleyerek vermiş olduğu acının uyuşmasını ve zamanla yok olmasını sağlar. Su ile yapılacak olan tuzlu su gargarası günde 2 kez uygulanabilir.
PORTAKAL SUYU
Vitamin eksikliğinden çıkabilecek olan aftlar için C vitamini açısından zengin olan portakal suyu ile de geçirmek mümkün, Ağız içindeki yaranın büyümesine ve acı vermesini engelleyecek olan portakal suyu kısa sürede etki eder.
KARANFİL YAĞI
Aft olan bölgeyi temizleyecek ve vermiş olduğu acı ile ağrının hafiflemesine yardımcı olan olan karanfil yağı doğrudan ağza pamuk yardımı ile düzenli bir şekilde uygulanırsa aftların kısa sürede etkisiz hale gelmesini sağlayacaktır.
SARIMSAK
Çeşitli bileşenleri içermesinden dolayı anti bakteriyel özelliklere sahip olan sarımsak, ağız içinde aftları etkili olduğu bölgenin iyileşmesini sağlayarak aftlardan dolayı ağız içinde üreyen bakteri ve virüslerinde yok olmasını sağlar.