Mesleğin Bilgileri
Meslek Kodu : 9412.10
Meslek Adı : Yemekhane işçisi
Grup Bilgiler
M. Ana Grubu : Nitelik Gerektirmeyen Meslekler
M. Alt Ana Grubu : Yiyecek Hazırlama Yardımcıları
M. Grubu : Yiyecek Hazırlama Yardımcıları
M. Birim Grubu : Mutfak Yardımcıları
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : Okur Yazar
M. Detay Bilgileri
Meslek Tanımı Nedir?
Günlük yapılacak işlerin program dahilinde gerçekleşmesine yardımcı olan, yemekhanenin temizliği ve yemek yapımında kullanılan kapların, kazanların vb. malzemelerin temizliğini yapan kişi.
Görev ve İşlem Basamakları
Yemekhane işçisi, işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:
a) Yemek yapılan kapları, kazanları, kepçeleri, kaşık, çatal, bıçak ve makineleri yıkamak ve temizlemek,
b) Çıkan çöp ve atıkları depolamak,
c) İşini yaparken her zaman hijyen ilke ve kurallarına özen göstermek, vb. görev ve işlemleri yerine getirir.
Yemekhane işçisi Meslek Kodu Nedir?
SGK her farklı meslek için ayrı meslek kodu uygulamaktadır. Örneğin: Plantasyon Ve Uygulama Müdürü (Meyve Bahçesi) mesleği için “1311.03” kod olarak kullanılır iken Diğer Bira, Şarap Ve İçki İmalat İşçileri mesleği için “8160.27” kod olarak kullanılmaktadır. Ülkemizde standart bir veri tabanı oluşturma ve SGK prim kayıplarının önüne geçilmesi gibi nedenlerle meslek kodu belirtme zorunluluğunu bulunmaktadır.
ISCO-08 Mesleklerin Uluslararası Standart Sınıflandırması göre;
Yemekhane işçisi Meslek Kodu “9412.10” olarak belirlenmiştir.
Yemekhane işçisi İş İlanlarına ulaşmak için tıklayınız.