Mesleğin Bilgileri
Meslek Kodu : 6111.59
Meslek Adı : Yemeklik Dane Baklagil Yetiştiricisi
Grup Bilgileri
M. Ana Grubu : Nitelikli Tarım, Ormancılık Ve Su Ürünleri Çalışanları
M. Alt Ana Grubu : Pazara Yönelik Nitelikli Tarım Çalışanları
M. Grubu : Bahçıvanlar Ve Bitkisel Ürün Yetiştiricileri
M. Birim Grubu : Tarla Ürünleri Ve Sebze Yetiştiricileri
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : İlköğreti
M. Detay Bilgileri
Meslek Tanımı Nedir?
Arazide üretime hazırlık yapan, üretim tekniklerini kullanarak tekniğine uygun olarak yemeklik dane baklagil yetiştirip, bitkilerin bakım ve kültürel işlemlerini yürüterek hasat ve hasat sonu işlemleri yapma bilgi ve becerisine sahip kişidir.
Görev ve İşlem Basamakları :
Yemeklik Dane Baklagil Yetiştiricisi; işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:
a) Arazide üretim için hazırlık yapmak,
b) Generatif Üretim Yapmak,
c) Fasulye ve Börülce yetiştirmek,
d) Bakla ve Bezelye yetiştirmek,
e) Nohut ve Mercimek yetiştirmek,
vb. görev ve işlemleri yerine getirir.
Yemeklik Dane Baklagil Yetiştiricisi Meslek Kodu Nedir?
SGK her farklı meslek için ayrı meslek kodu uygulamaktadır. Örneğin: Radyo Ve Televizyon Yayın Cihazları Operatörü mesleği için “3521.13” kod olarak kullanılır iken Diğer Metal Dökücüleri - Altın, Gümüş vb. mesleği için “7313.01” kod olarak kullanılmaktadır. Ülkemizde standart bir veri tabanı oluşturma ve SGK prim kayıplarının önüne geçilmesi gibi nedenlerle meslek kodu belirtme zorunluluğunu bulunmaktadır.
ISCO-08 Mesleklerin Uluslararası Standart Sınıflandırması göre;
Yemeklik Dane Baklagil Yetiştiricisi Meslek Kodu “6111.59” olarak belirlenmiştir.
Yemeklik Dane Baklagil Yetiştiricisi İş İlanlarına ulaşmak için tıklayınız.