BESLEYİCİ VE KORUYUCU
Beslenme yönetimi için oldukça önemli olan, az yağlı, yüksek proteinli ve su seviyesi oldukça yüksek olan mantar, içeriğindeki yüksek besin değerinden dolayı diyabet hastaları için alınması gereken vitamin ve mineralleri içerir.
GLİSEMİK ENDEKSİ DÜŞÜK
Glisemik indeksi oldukça düşük olan mantar, karbonhidrat bakımından da oldukça düşük olması nedeniyle kan şekeri seviyelerini yükseltmeden kontrol altına alabiliriler. Kan şekerinin kontrolü için düşük karbonhidrat içeren sebzelerin başında gelen mantar da diyabet hastalığının riskerini azaltır ayrıca kolesterol seviyelerine de iyi gelir.
İNSÜLİN DİRENCİNİ KONTROL ALTINDA TUTAR
İnsülin direncinin kontrol atlına alınarak kan şekeri seviyelerinin düzenlenmesine yardımcı olacak olan mantar, diyabet hastalığı gören kişilerde görülebilecek olan semptomları engelleyebileceği gibi, diyabet hastalığı görme riskini de en aza indirebilir.
KALP HASTALIĞI TEHLİKESİNE KARŞI ETKİLİ
Diyabet hastalığını geçiren kişilerde büyük risk oluşturan ve kendini hiçbir şekilde belli etmeyen kalp hastalıkları için de koruyucu görev yapan mantar, karbonhidrat, yağ ve kalori bakımından düşük olması nedeniyle kalp sağlığının korunmasına yardımcı olur ve diyabet kaynaklı problemler yaşanmasını engeller.
OBEZİTE GÖRÜLME RİSKİNİ AZALTIR
Diyabet hastaları ile doğrudan ilişkisi bulunan ve zor bir duruma sebep olan obezite için de koruma sağlayacak olan mantar, düşük kalori ve yağ bakımından tüketileceği zaman uzun süre tokluk hissi sağlayacağından kilo kontrolüne yardımcı olur ve düzensiz bir şekilde kalori alınmamasına yardımcı olur.