Yer Fıstığı Kavurma Makinesi Operatörü mesleği ne iş yapar, nasıl olunur, meslek kodu ve tanımı nedir?

Yer Fıstığı Kavurma Makinesi Operatörü mesleğinin tanımı, ne iş yaptığı ve nasıl olunduğu ile Yer Fıstığı Kavurma Makinesi Operatörü meslek kodu nedir ve iş imkanları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.

Mesleğin Bilgileri

Meslek Kodu : 8161.40

Meslek Adı : Yer Fıstığı Kavurma Makinesi Operatörü

Grup Bilgileri

M. Ana Grubu : Tesis Ve Makine Operatörleri Ve Montajcılar

M. Alt Ana Grubu : Sabit Tesis Ve Makine Operatörleri

M. Grubu : Gıda Ve İlgili Ürünlerin Makine Operatörleri

M. Birim Grubu : Gıda Ve İlgili Ürünlerin Makine Operatörleri 1

Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : İlköğretim

M. Detay Bilgileri

Yer Fıstığı Kavurma Makinesi Operatörü Meslek Tanımı Nedir?

Müşteri isteğine uygun olarak yer fıstığı kavurma makinesinde uygun sıcaklık, tuz ve un miktarı oranlarını ayarlayarak sipariş doğrultusunda yer fıstığı kavurrma işlemini gerçeleştiren kişidir.

Görev ve İşlem Basamakları :

Yer Fıstığı Kavurma Makinesi Operatörü Meslek Kodu Nedir?

SGK her farklı meslek için ayrı meslek kodu uygulamaktadır. Örneğin: Yönetici (Bankalar Ve Diğer Mali Müesseseler) mesleği için “1346.01” kod olarak kullanılır iken Evcil Hayvan Ve Malzemeleri Satış Elemanı mesleği için “5242.06” kod olarak kullanılmaktadır. Ülkemizde standart bir veri tabanı oluşturma ve SGK prim kayıplarının önüne geçilmesi gibi nedenlerle meslek kodu belirtme zorunluluğunu bulunmaktadır.

ISCO-08 Mesleklerin Uluslararası Standart Sınıflandırması göre;

Yer Fıstığı Kavurma Makinesi Operatörü Meslek Kodu “8161.40” olarak belirlenmiştir.

Yer Fıstığı Kavurma Makinesi Operatörü İş İlanlarına ulaşmak için tıklayınız.

İŞKUR Meslek Kodlarının sıralı tam listesi için tıklayın

Çalışma Hayatı Haberleri