Yer Fıstığı Üretim Hazırlama/Kurutma Elemanı mesleği ne iş yapar, nasıl olunur, meslek kodu ve tanımı nedir?

Yer Fıstığı Üretim Hazırlama/Kurutma Elemanı mesleğinin tanımı, ne iş yaptığı ve nasıl olunduğu ile Yer Fıstığı Üretim Hazırlama/Kurutma Elemanı meslek kodu nedir ve iş imkanları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.

Mesleğin Bilgileri

Meslek Kodu : 8161.36

Meslek Adı : Yer Fıstığı Üretim Hazırlama/Kurutma Elemanı

Grup Bilgileri

M. Ana Grubu : Tesis Ve Makine Operatörleri Ve Montajcılar

M. Alt Ana Grubu : Sabit Tesis Ve Makine Operatörleri

M. Grubu : Gıda Ve İlgili Ürünlerin Makine Operatörleri

M. Birim Grubu : Gıda Ve İlgili Ürünlerin Makine Operatörleri 1

Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : İlköğretim   

M. Detay Bilgileri

Yer Fıstığı Üretim Hazırlama/Kurutma Elemanı Meslek Tanımı Nedir?   

İşletmeye gelen yer fıstıklarının rutubet oranlarının istenilen düzeye düşürülmesi için işlemeye alınmadan önce k kurutma tesislerinde kurutma işlemlerini yapma bilgi becerisine sahip kişidir.

Görev ve İşlem Basamakları :

Yer Fıstığı Üretim Hazırlama/Kurutma Elemanı Meslek Kodu Nedir?

SGK her farklı meslek için ayrı meslek kodu uygulamaktadır. Örneğin: Bilet Satış Elemanı (Banliyö Tren İstasyonu) mesleği için “5230.05” kod olarak kullanılır iken Gravürcü-Metal Baskı Ruloları (Makineyle) mesleği için “7322.46” kod olarak kullanılmaktadır. Ülkemizde standart bir veri tabanı oluşturma ve SGK prim kayıplarının önüne geçilmesi gibi nedenlerle meslek kodu belirtme zorunluluğunu bulunmaktadır.

ISCO-08 Mesleklerin Uluslararası Standart Sınıflandırması göre;

Yer Fıstığı Üretim Hazırlama/Kurutma Elemanı Meslek Kodu “8161.36” olarak belirlenmiştir.

Yer Fıstığı Üretim Hazırlama/Kurutma Elemanı İş İlanlarına ulaşmak için tıklayınız.

İŞKUR Meslek Kodlarının sıralı tam listesi için tıklayın

Çalışma Hayatı Haberleri