Yer Fıstığı Yetiştiricisi mesleği ne iş yapar, nasıl olunur, meslek kodu ve tanımı nedir?

Yer Fıstığı Yetiştiricisi mesleğinin tanımı, ne iş yaptığı ve nasıl olunduğu ile Yer Fıstığı Yetiştiricisi meslek kodu nedir ve iş imkanları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.

Mesleğin Bilgileri

Meslek Kodu : 6112.20

Meslek Adı : Yer Fıstığı Yetiştiricis

Grup Bilgileri

M. Ana Grubu : Nitelikli Tarım, Ormancılık Ve Su Ürünleri Çalışanları

M. Alt Ana Grubu : Pazara Yönelik Nitelikli Tarım Çalışanları

M. Grubu : Bahçıvanlar Ve Bitkisel Ürün Yetiştiricileri

M. Birim Grubu : Ağaç Ve Çalı Ürünleri Yetiştiricileri

Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : İlköğretim

M. Detay Bilgiler

Yer Fıstığı Yetiştiricisi Meslek Tanımı Nedir?

Görev ve İşlem Basamakları :

Yer Fıstığı Yetiştiricisi Meslek Kodu Nedir?

SGK her farklı meslek için ayrı meslek kodu uygulamaktadır. Örneğin: Bessemer Veya Thomas İzabecisi-Çelik Tavlama mesleği için “8121.03” kod olarak kullanılır iken Gravürcü (Elle) -Ağaç, Kauçuk Ve Linolyum mesleği için “7321.16” kod olarak kullanılmaktadır. Ülkemizde standart bir veri tabanı oluşturma ve SGK prim kayıplarının önüne geçilmesi gibi nedenlerle meslek kodu belirtme zorunluluğunu bulunmaktadır.

ISCO-08 Mesleklerin Uluslararası Standart Sınıflandırması göre;

Yer Fıstığı Yetiştiricisi Meslek Kodu “6112.20” olarak belirlenmiştir.

Yer Fıstığı Yetiştiricisi İş İlanlarına ulaşmak için tıklayınız.

İŞKUR Meslek Kodlarının sıralı tam listesi için tıklayın

Çalışma Hayatı Haberleri