Yıllardır çektiği kalp yetmezliği ritim bozukluğuna neden olmuştu! 3 boyutlu ablasyon yöntem ile sağlığına kavuştu!

Eskişehir'de yaşayan ve kalbinde ritim bozukluğu bulunan 70 yaşındaki hastanın kalbi 3 boyutlu ablasyon yöntemi ile tedavi edildi.

Eskişehir Şehir Hastanesi'nde bir hasta yıllardır düzelmeyen ritim bozukluğu rahatszılığına şifa buldu. 3 boyutlu ablasyon yöntemi ile kalbe uygulanan yöntem ile sağlına kavuşan 70 yaşındaki hasta bu yöntem ile yıllardır çözüm bulamadığı hastalığına elveda etti. Türkiye çapında yeni olarak denenmeye başlayan ve etkili sonuçlar veren ablasyon yöntemi kalp hastalarına şifa oluyor.

ESKİ SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Kalbindeki ritim bozukluğu nedeniyle günlük hayatında birtakım olumsuzluklarla karşılaşan 70 yaşındaki Esma Can, tedavi amacıyla Eskişehir Şehir Hastanesi’nde görevli Doç. Dr. Mehmet Özgeyik’e başvuru yaptı. Gerekli incelemeler yapılan Can’ın kalbinde, ritim bozukluğuna bağlı olduğu düşünülen kalp yetmezliği tespit edildi. Doç. Dr. Özgeyik, 3 boyutlu haritalama olarak da bilinen ablasyon yöntemiyle hastaya müdahale etti. Eskişehir Şehir Hastanesi’nde ilk kez uygulanan yöntem sayesinde hasta tedavi edilerek eski sağlığına kavuşturuldu.

Uygulanan 3 boyutlu ablasyon yöntemi hakkında bilgiler veren Doç. Dr. Özgeyik, “Belirli merkezlerde yapılan bir operasyon. Türkiye ve dünya çapında da daha yeni yeni gelişme aşamasında. 3 boyutlu haritalama dediğimiz yöntemle, kalbin ilk başta haritasına çıkartıyoruz. Kalbin içerisine gönderdiğimiz kablolarla beraber yapıyoruz. Daha sonra bu haritada çıkan yerlerdeki ritim bozukluklarını, tam noktasal anlamda yerlerini çok yakın bir şekilde bularak, bu bölgelere yakma işlemi uygulayarak çıkan ritim bozukluklarını tedavi ediyoruz. Bu güne kadar yapılan ablasyon, yani yakma yöntemleri genellikle anjiyo ünitesi altında ve radyasyon içeren bölgede yapılan çalışmalardı. Fakat 3 boyutlu haritalama yöntemiyle artık hastaya verilen radyasyon minimal seviyeye indirilmiştir." dedi.

Hastaya anjiyo yapıldığı halde ileri derece kalp yetmezliği bulunduğunu söyleyen Özgeyik "Bunun ritim bozukluğuna bağlı olduğunu düşündük. Daha sonra bu işlemi gerçekleştirdik. Ritim bozukluğunu çok yakın noktalarına vererek etkin şekilde yok ettik. Bu sayede de kalp yetmezliğinin yavaş yavaş düzelmeye başladığını görmüş olduk. Yaklaşık 4-5 ay sonra hastanın kalbinin kasılma gücünün eski gücüne döneceğini öngörüyoruz” şeklinde konuştu. (İHA)

İlk yorum yazan siz olun

Sağlık Haberleri