İki perdelik komedi oyunu “Herkes Gülmek İster” ile bu sezon tiyatro izleyicisiyle buluşan Yılmaz Morgül, oyunun bir bölümünde oynadığı Bülent Ersoy karakterini eleştirenlere ateş püskürdü. “Benim yardım konserlerimle hastaneler yapıldı, insanlığı yazın bu adam bu toplum için neler yapıyor, onu yazın” dedi.
Müge ve Gülşen’in soruları üzerine, “Bülent Ersoy’un benle gurur duyması lazım ben onu sahneye taşıdığım için” dedi.
Bülent Ersoy kılığına girdiği için Onur Baştürk ve Cengiz Semercioğlu tarafından sert eleştirilen Morgül 'haddini bilmeyen bu insanlar benim oyunumu yazsalardı oyunuma 'herkes çamur atmak ister' derdi" dedi.
Oyunu hakkında eleştiriler yapan o isimlere sert çıkan Morgül şunları söyledi:
Ey Onur Baştürk; siz nasıl oturduğunuz yerde köşe yazarı oldunuz, araştırdınız mı? Konu hakkında fikriniz var mı? Çin malı yazarsınız siz! Oturduğunuz yerden gazetecilik ahlakı sergileyerek çin malısınız.
Gelelim Cengiz Semercioğlu'na Senin benle ne alıp veremediğin var yıllardır? Ben Survivor'dayken arkamdan öyle şeyler yazmışsınız ki... Siz benim ailemi üzdüğünüz için senin gibi bir adamı tanımak istemiyorum! Nasıl bunları yazma hakkını kendinizde bulabiliyorsunuz? Ünlüleri basamak olarak kullanıyorsunuz.
Sırada Ahmet Hakan var! Lüzumsuz demiş! Sen nasıl araştırmacı gazetecisin. İstediğin zaman arayıp müzik istersin benden. Oray Eğin'ın evinde ilk tanıştık senle 15 yıl önce. Beni yazmaya teşvik eden insansınız siz. Ben aşk hayatımla gündeme gelmedin hiçbir zaman! Yaptığım işlerle buradayım! Ben sizin gibi cemiyetin ünlü kadınlarıyla beraber olup popülaritemi nasıl artırırım diye düşünmüyorum."
Morgül açıklamaları sırasında yine gözyaşlarını tutamadı.
YILMAZ MORGÜL KİMDİR? KAÇ YAŞINDA? NERELİ?
Yılmaz Morgül aslen İstanbullu ve 1964 doğumlu. 7 yaşında babasını kaybeden Yılmaz Morgül, küçük yaşlarda müzik ile ilgilenmeye başladı.
Yılmaz Morgül 14 Ocak 1964 tarihinde İstanbul‘un Beykoz ilçesinde yedi çocuklu bir ailenin altıncı çocuğu olarak dünyaya geldi. Babaannesinin ud çalıp söylemesi ve babası İbrahim Bey'in usta bir tulum müzisyeni olması nedeniyle müzikle iç içe büyüdü. 7 yaşındayken babası öldü.
İlk, orta ve lise öğrenimi boyunca müsamerelerde şarkılar söyledi, korolarda yer aldı, tiyatro oyunlarında roller üstlendi. On bir yaşına geldiğinde Yurdaer Doğulu Müzik Merkezinde müzik eğitimine başladı.
Yılmaz Morgül, İshakağa İlkokulu, Ziya Ünsel Ortaokulu, Ferit İnal Lisesi, Kadıköy Belediye Konservatuarı'nda okudu.
Yılmaz Morgül, bugüne kadar Üsküdar, Kalamış, Beşiktaş, Kadıköy ve Bakırköy Musikî Cemiyetleri'nden dersler alarak kendini hazırladı.
1988 yılında ilk olarak Adana‘da Divan Otel'inde assolist olarak sahneye çıktı. “Elveda İstanbul” adındaki ilk albümünü 1995 yılında çıkaran Morgül 1996 yılında çıkardığı ikinci albümünde Orhan Gencebay‘ın “Dertler Benim Olsun”, Cengizhan Altuntaş ve Mehmet Ilgın‘ın “Ağlama Değmez Hayat”ını kendi tarzıyla yeniden seslendirdi. Zeki Müren‘in unutulmaz filmlerinden biri olan “Bahçevan”ın aynı isimli şarkısını yeniden okudu.
1994 yılında “Elveda İstanbul” şarkısıyla şöhret kazanan Morgül “Gökkuşağı” adında Türkiye'yi tanıtan programı sundu.
1997 yılında çıkardığı Üçüncü albümü “Masum Yalanlar”da çıkış parçası, “Her Kuşun Eti Yenmez” isimli Serdar Ortaç şarkısı oldu.
Avustralya‘nın Brisbeyn şehrinde 1997 yılında 32 ülkenin katıldığı Güney Pasifik Şarkı Yarışmasına “Uluslararası Star” olarak katılıp “En İyi Yorumcu” ödülü aldı.
Levent Kırca – Oya Başar ile “Olacak O Kadar TV”de bir yıl çalıştıktan sonra Olay TV'de “Yılmaz Morgül Şov” isimli bir program yaptı.
Yılmaz Morgül cilt kanserine yakalandı ve yedi yıl boyunca Amerika'da tedavi gördü.