Bugün sizlerle Yoğurtlu Buğday Çorbası nasıl hazırlanır, Yoğurtlu Buğday Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Yoğurtlu Buğday Çorbası için Malzemeler:
2,5 bardak buğday, 1 bardak nohut, 3 bardak yoğurt, 1 adet yumurta, yağ, tuz, su
Yoğurtlu Buğday Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Buğdayı akşamdan ıslatın, ertesi gün haşlayıp suyunu süzün.(1saat) Nohudu ıslatın, ayrı bir tencere içinde bol suda haşlayın. İkisi de yumuşadığı vakit birbirine karıştırın, kaynasınlar. Ayrı bir kap içinde yoğurt, yumurta, 1 kaşık sıvıyağ, 1fincan su ve tuz karıştırarak kısık ateşte ısıtın. Pişen çorbaya yavaşça bu karışımı ilave edin. 2 dk daha kaynatın. Ardından ocağın altını kapatarak erimiş yağ ile karıştırın ve servise sunun.