Yoğurtlu Makarna tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Yoğurtlu Makarna Nasıl Yapılır?

Yoğurtlu Makarna nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Yoğurtlu Makarna Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Yoğurtlu Makarna nasıl hazırlanır, Yoğurtlu Makarna yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…


Yoğurtlu Makarna için Malzemeler:


500 gr fiyonk makarna 200 gr yoğurt 200  gr kıyma 40 gr margarin 2 kaşık sıvıyağ 3 adet soğan karabiber kırmızıbiber tuz


Yoğurtlu Makarna Yemek Tarifi Hazırlanışı:


Bir tencerede usulüne göre makarnayı haşlarken; ayrı bir tencerede margarini eritin. Kıydığınız soğanı ve kıymayı burada kavurun. Pişen makarnayı kevgire çıkarıp süzün, tencerede sıvıyağı kızdırıp makarnayı geri aktarın. 1-2dk daha pişirin ve kavrulan kıymalı karışımı makarnaya karıştırın. Servis tabağına çıkartıp üzerine hafif sulandırdığınız yoğurdu dökün. En sona bir tava içinde az yağ eritin ve kırmızı biber serpip ocaktan alın. Bunu da yoğurdun üzerine gezdirin. Servise hazır.


Yoğurtlu Makarna 2. tarifi


Yoğurtlu Makarna için Malzemeler:


1 paket makarna 300  gr kıyma 4 kaşık tereyağı 5diş sarımsak 1 bardak et suyu 3 bardak yoğurt su tuz kırmızıbiber
Yoğurtlu Makarna Yemek Tarifi Hazırlanışı:


Makarnayı usulüne göre haşlayıp süzün. Az yağda kıymayı kavurun, hazır olsun. Sonra yayvan bir tencereye bir kat makarna bir kat da kıymalı karışım olarak kat kat serin malzemeleri. Tepsiyi doldurunca üzerine önce et suyunu; sonra da erimiş tereyağını gezdirin. Tencerenin ağzını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Yoğurdu da ezilmiş sarımsakla çırpın, ocaktan aldığınız yemeğe yayıp sıcak olarak servis edin.

Hamur İşlerini Taze Kalması İçin Nasıl Saklamalıyız?

Hamur işlerini özenle hazırlıyoruz ama taze kalması için nasıl saklamamız gerektiğini biliyor muyuz?İşte bu sorunun cevabıyla birlikte çok işinize yarayacağını düşündüğüm bir takım önerilerde bulunmak istiyorum. Çoğumuzun mutfakta geçirdiği en keyifli zamanlar, tahmin edersiniz ki hamur işlerini yaparken olmuştur. Yaptığımız hamur işlerini ailemize, misafirlerimize ikram ederiz ve severek yenmesine de memnun oluruz. Bazen de yaptığımız hamur işlerini ölçüsünü kaçırıp fazla yaparız ve ne yazık ki harika olmalarına rağmen yenemez ve artarlar.  Bu durumda da ziyan olmalarını istemeyiz değil mi? Ama bunu nasıl yapacağımızı da bilemeyiz.

Tabi ki yemesi de çok keyif veriyor fakat artanların da ziyan olmaması adına doğru bir şekilde saklanması gerekiyor. Bunun için sizlere bir takım öneriler hazırladım. Umarım işinize yarar..

1. Hamur İşlerinin Oda Sıcaklığında Bekleme Süreleri;

Hamur işlerinin oda sıcaklığında bekleme süreleri iç malzemelerine göre değişmektedir.
Peynir, kıyma, ıspanak gibi iç malzemesi kullanılmayan hamur işlerini oda sıcaklığında 5 güne kadar saklayabilirsiniz.
Yani iç malzemesi patatesli ise 5 gün oda sıcaklığında bekleyebilir.

2. Hamur İşleri Dondurucuda Saklanabilir mi?

Her türlü hamur işini pişirdikten sonra dondurucuda saklayabilirsiniz. Kullanmadan 1 gece önce buzdolabına alıp, ikramdan 1 saat önce oda sıcaklığına çıkarmanız yeterli olacaktır.

3. İç Malzemesine Göre Nasıl Saklayacağız?

İç malzemesinde özellikle kıyma olan hamur işlerinizi, en fazla bir gece oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına kaldırmalısınız. Tekrar yeneceği zaman fırında ısıtarak tüketebilirsiniz.

4. Pişirmeden Saklanabilir mi?

Böreklerinizi hazırlayıp pişirmeden de saklamanız mümkün. Ama üst üste gelmeyecek şekilde veya aralarına yağlı kağıt gibi bir ayraç koyarak saklamanız gerekiyor.

Püf Noktası:

Poğaça hamuru arttıysa buzdolabında 1 gece bekletilip ertesi gün kullanılabilir. Ama en doğrusu pişirdikten sonra saklamaktır. Hatta pişmiş poğaçalarınızı aynı gün tüketmeyecekseniz eğer, buzdolabı poşetlerinde dondurabilirsiniz.

Artan Kakaolu Kekle Tiramisu Tadında Harika Kuplar Yaptım

Kakaolu kekiniz arttı ve birazda katılaştıysa artık yenmeyeceği anlamına geliyor maalesef. Ama sakın üzülmeyin, bu tarifle o artan kekler efsane olacak inanın.!

Yemek Tarifleri Haberleri