Yoğurtlu Patates Çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?

Yoğurtlu Patates Çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Yoğurtlu Patates Çorbası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Yoğurtlu Patates Çorbası nasıl hazırlanır, Yoğurtlu Patates Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Yoğurtlu Patates Çorbası için Malzemeler:

500 gr koyun eti 3 adet patates 1 adet soğan ½  bardak nohut 1fincan pirinç 3 bardak yoğurt 2 kaşık un 1,5 kaşık margarin 1 adet yumurta 1 bardak süt

Yoğurtlu Patates Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Nohudu akşamdan ıslatın. Bir tencere içinde yağı eriterek soğan ve eti kavurun. Et suyunu salıp çeksin; nohudu ekleyin. Suyunu (bol sıcak su) ve tuzunu ayarlayın, kaynasınlar. Et ve nohut pişince pirinci, pirinç pişince de patatesi ekleyin. Ayrı bir kapta yumurta, un ve sütü çırpın, bir  bardak soğuk su ekleyin ve 1taşım kaynatın. Bunu da pişen çorbaya gezdirin ve ocaktan alın.

Yemek Tarifleri Haberleri