İnek sütü veya keçi sütü ile yapılabilen fermente bir içecek olan kefir içeceği, karnabahar görünümlü kefir tanelerinin süte eklenme ile yapılır. Kefir tanelerindeki mikroorganizmalar çoğalarak sütün içindeki şekerleri fermente ediyor böylece kefir meydana geliyor. Kefirin tadının yoğurt gibi olmasının sebebi sütün laktozunu laktik aside çevirmesinden dolayıdır. Zengin bir kalsiyum, protein ve B vitamini kaynağıdır.
Yoğurttan bile faydalı olduğu söyleniyor! Kefir, sağlığa mucize bir şekilde etki ediyor
Yüksek besin değeri ve içerdiği probiyotikler sayesinde sağlığa faydası oldukça fazla olan kefir, severek tüketilen ürünler arasında. Yoğurttan daha besleyici olduğuna inanılan, sindirim ve bağırsak sistemi için oldukça iyi etkileri olan kefirin sağlığa faydaları saymakla bitmiyor.
110
210
310
410
510
610
710
810
910
1010