Yufka Kebabı nasıl yapılır? Yufka Kebabı tarifi..

Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün '' Yufka Kebabı '' yapıyor. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Yufka Kebabı ı ise merak konusu oldu. Yufka Kebabı nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Yufka Kebabı İşte tarifi...

Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün '' Yufka Kebabı '' yapıyor. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Yufka Kebabı ı ise merak konusu oldu. Yufka Kebabı  nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Yufka Kebabı İşte tarifi...

Yufka Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

    2 adet yufka
    2 adet yeşil biber
    1 adet patates
    4 yemek kaşığı mısır
    4 yemek kaşığı bezelye
    1 çay kaşığı kırmızı toz biber
    Tuz
    Yağ

Üzeri için;

    1 çorba kaşığı yoğurt
    1 yumurta sarısı
    Kaşar

Yufka Kebabı Tarifi Yapılışı

    Patatesleri küçük küpler halinde doğrayıp kızartın.
    Tavukları kuşbaşı doğrayıp içine yarım çay bardağı su ilave edin.
    Tavuklar suyunu çektiği zaman patateslerle birlikte tüm malzemeyi ilave edip yağda kavurun.
    Yufkayı ortadan ikiye bölüp çorba kasesinin içine kenarları dışarıda kalacak şekilde yerleştirin.
    Ilıyan tavuk soteyi yufkanın içine yerleştirin ve yufkanın dışarıda kalan parçasıyla kasenin ağzını kapatın.
    Kaseyi fırın tepsisine ters çevirip yerleştirin.
    Yumurta sarısı ve yoğurdu karıştırıp yufkanın üstüne sürün.
    Fırına verin, üstü hafif pembeleşince 1 dilim kaşarı da üstüne koyup kaşar eridiği zaman kurutmadan fırından çıkarın. Afiyet olsun.

Yemek Tarifleri Haberleri