Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün Yufkadan lahmacun yapacak. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Yufkadan lahmacun nasıl yapılır? ise merak konusu oldu. Yufkadan lahmacun nasıl yapılır? Malzemeleri neler? İşte tarifi
Hazır Yufkadan Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet yufka
- 600 gram kıyma
- 3 adet domates
- 5-6 adet sivri ince biber
- 1 adet kapya kırmızı biber
- 2 adet kuru soğan
- 1/2 (yarım) demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 6-8 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Yufka üstüne sürmek için;
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
- Hazır Yufkadan Fındık Lahmacun Tarifi Yapılışı
- Parmaklarınızı da beraberinde yiyebileceğiniz bir tarif.
- Kebapçılarda servis edilen o minik fındık lahmacunlar artık elinizin altında ?
- Gelelim tarife.
✏️ Lahmacunun iç malzemesini hazırlamak için soğan ve sarımsakları soyup rendeleyin.
✏️ Domatesleri rendeleyip soğanlara katın. Yeşil ve kırmızı biberi minik minik doğrayın. Maydonozu incecik kıyın.
✏️ Ön hazırlığını yaptığınız sebzelerin tamamını kıymayla birlikte çukur bir kaba alın. Tuz, salça, baharat, su ve sıvı yağı da ilave edip iyice karışana kadar yoğurun.
✏️ Yufkanın üzerine sürmek için su ve sıvı yağı bir kasede karıştırın.
✏️ Yufkanın birini tezgaha açıp her yerini fırça yardımı ile yağlı suyla ıslatın. İkinci yufkayı, birincinin üzerine serin ve hiçbir şey sürmeyin. Orta boy bir kasenin ağız kısmı yardımıyla daireler kesin.
✏️ Kestiğiniz dairelerin üzerine 1, 5 tatlı kaşığı lahmacun harcından koyup tatlı kaşığının sırt kısmıyla yayın.
✏️ Diğer 4 yufkayı da 2’ şerli olarak aynı şekilde hazırlayın.
✏️ Lahmacunları yağlı fırın kağıdı serili tepsiye sıralayıp 220 derecede kızarana kadar fırınlayın.
Afiyet olsun