Yüksek Gerilim Trafo Merkezi İşletme Elemanı görev tanımı nedir, Yüksek Gerilim Trafo Merkezi İşletme Elemanı ne iş yapar, Yüksek Gerilim Trafo Merkezi İşletme Elemanı olmak için hangi bölümü okumak gerekir? Yüksek Gerilim Trafo Merkezi İşletme Elemanı mesleğine sahip olabilmek için hangi belgeler gerekmektedir. Tüm bu bilgileri makalemizde sizler için bir araya topladık.
Yüksek Gerilim Trafo Merkezi İşletme Elemanı Tanımı;
Yüksek Gerilim Trafo Merkezi Işletme Elemanı, kendi başına ve belirli bir süre içerisinde, trafo merkezindeki teçhizatı kontrol etme, işletme deüerlerini kaydetme, güç aktarım ve dağıtımının gerektirdiği manevraları yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir.
Yüksek Gerilim Trafo Merkezi İşletme Elemanı Maaşı Ne Kadar? 2023 Yüksek Gerilim Trafo Merkezi İşletme Elemanı Maaşları
Yüksek Gerilim Trafo Merkezi İşletme Elemanı maaşı ortalama aylık 9128 _TL’dir. En düşük Yüksek Gerilim Trafo Merkezi İşletme Elemanı maaşı 8506 _TL, En yüksek ise 9750 _TL'dir. Eğer sizde yukarıdaki maaşlar gibi bir maaş almak istiyorsanız. İŞKUR Yüksek Gerilim Trafo Merkezi İşletme Elemanı iş ilanlarına bakabilir, buradan kariyer planlamanızı yapabilirsiniz.
İşkur Yüksek Gerilim Trafo Merkezi İşletme Elemanı İş İlanları İçin Tıklayın
Meslek Bilgileri
Meslek Kodu :
3131.09
Meslek Adı :
Yüksek Gerilim Trafo Merkezi İşletme Elemanı
Grup Bilgileri Meslek Ana Grubu :
Teknisyenler, Teknikerler Ve Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları
Meslek Alt Ana Grubu :
Bilim Ve Mühendislik İle İlgili Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları
Meslek Grubu :
İşlem Kontrol Teknikerleri
Meslek Birim Grubu :
Enerji Üretim Tesisi Operatörleri
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi :
İlköğretim
Görev ve İşlem Basamakları :
Yüksek Gerilim Trafo Merkezi Işletme Elemanı,işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gerekliliklerine uygun olarak:
a) Trafo merkezindeki telsizleri ve kuranportörleri, telefon ve faksı, ölçü aletlerini, güç trafolarının fan soğutma pompaları ve teneffüs cihazlarını kontrol etmek
b) Hava kompresörlerini, röleleri ve senkronoskop cihazını kontrol etmek, c) Aküleri, yangın söndürme aletlerini ve aydınlatma sistemini kontrol etmek,
d) Trafolardaki yağ seviyelerini ve yağ kaçağını kontrol etmek,
e) Trafo merkezinde bulunan ölçü aletlerinin değerlerini kaydetmek,
f) Kesicilerin gaz, hava ve hidrolik basınçlarını kaydetmek,
g) Güç trafosu üzerindeki sıcaklık değerini, kademe değiştirici sayı değerini ve ortamın sıcaklığını kaydetmek,
h) Akü ölçümlerini kaydetmek,
i) Güç aktarım ve Dağıtımının arızasını kaydetmek, sesli alarmı susturmak, ışıklı arıza sinyallerini silmek,
j) Devre kesicisini uzaktan açmak / kapamak,
k) Ayırıcıyı açarak veya kapayarak manevralar yapmak, vb. görev ve işlemleri yerine getirir
Güncel Meslek : EVET
YORUM KAT: Yukarıdaki Yüksek Gerilim Trafo Merkezi İşletme Elemanı maaşlarına ek olarak sizlerde Yüksek Gerilim Trafo Merkezi İşletme Elemanı mesleğinde aldığınız maaşları yorum bölümünde bizlere iletebilirsiniz. Sizlerin iletmiş olduğu bilgilerle haberimiz yeniden düzenlenebilecektir. Ayrıca yaptığınız yorumlar diğer okuyucularımızda bu bilgiden istifade edeceklerdir. Yorum bölümümüzden yorum yapmayı unutmayın.