'YUMURTA DOLGULU KÖFTE' MALZEME LİSTESİ
4 adet haşlanmış yumurta
KİNOA İÇİN
Yarım su bardağı renkli kinoa
1 tutam tuz
KÖFTESİ İÇİN
1 yemek kaşığı zeytinyağı
yarım adet orta boy kuru soğan
350 gram kıyma
1-2 dal taze kekik
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
1 tutam kimyon
PANESİ İÇİN
1 adet yumurta
yarım su bardağı un
yarım su bardağı panko
YOĞURT İÇİN
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 tutam haşhaş
HAZIRLANIŞI
Yumurtaları küçük bir sos tenceresine alın. Orta boy bir ocakta yüksek ateşte kaynamaya bırakın. Başka bir sos tenceresinde kinoaları üzerine geçecek kadar suda haşlayın.
Tavanızı ocağa alın ve ısıtın. Soğanınızı ince ince kıyın ve soğanları tavaya alıp zeytinyağında, yüksek ateşte kavurmaya başlayın.
Soğanlar hafif yumuşadıktan sonra tavanın altını kısıp kıymanın yarısını tavaya ilave edin ve tüm baharatlar ile tatlandırarak iyice kavurun. Kavrulan kıymayı kenarda ayırdığınız çiğ kıymayla bir karıştırma kabında karıştırın ve yarı çiğ bir karışım oluşturun. Yumurtanız kaynamaya başladığında altını kısıp 5 dakika kurun ve yumurtayı pişirmeye devam edin.
Derin bir karıştırma kabında tüm yeşillikleri kendi içinde karıştırın. Bu arada kinoanızı kontrol edin pişmemişse biraz daha su ekleyip pişirmeye devam edin.
Bir tabağın içerisine 1 adet yumurta kırın ve bir parça tuz ekleyip çırpın. Diğer tabaklara da un ve panko koyun.
Küçük bir kavanozun içerisine sos için olan tüm malzemeleri ekleyin ve kapağını kapatıp çalkalayarak sosunuzu hazırlayın.
Bu arada pişen kinoanızı ocaktan alın ve bir süzgeç yardımı ile süzün. Kinoaları bir tabağa aktarıp yayın ve soğumaya bırakın. Dakikası dolan yumurtanızı ocaktan alıp suyunu süzün. Yumurtaları akar suyun altında bir süre tutarak soğumasını sağlayın. Bu arada küçük bir sos tenceresinde Ayçiçek yağını iyice kızdırın.
Soğuyan yumurtaların iki tanesini yumuşak oldukları için dikkatlice kabuklarından ayırın. Soyduğunuz yumurtaların etrafını daha önceden hazırladığınız kıymalı harçla kaplayarak köfte formları oluşturun. Hazırladığınız bu yumurtalı köfteleri önce una sonra yumurtaya en son pankoya bulayıp kızdırdığınız yağın içerisinde iyice kızartın.
Küçük bir karıştırma kabının içerisine süzme yoğurdu koyun üzerine haşhaşı ekleyip karıştırın ve servis tabağınızın tabanına yayın.
Yoğurdun üzerine haşlanmış kinoaları yerleştirin. Bu arada kızaran köftenizi peçete olan bir tabağa çıkartıp fazla yağından ayırın.