Zeytinyağı ve kuru incir ile yapılan karışım bağışıklıkta ve sindirim sistemine, romatizmal hastalıklardan, kronik bir şekilde görülen birçok hastalık için şifa oluyor.
KEMİK SAĞLIĞI
Güçlü kemikler ve kaslar için yüksek miktarda kalsiyum takviyesi yapan karışım, günlük olarak alınması gereken kalsiyum miktarını karşılanmasını sağlar.
SİNDİRİM SİSTEMİ
Lif bakımından zengin olmasıyla sindirim sisteminden dolayı meydana gelecek olan kabızlık, ishal gibi gibi rahatsızlıkların hafifletilmesine yardımcı olur.
BEYİN SAĞLIĞI
Yaşa bağlı olarak gelişen ve beyin fonksiyonların ilerlemesini engelleyerek alzheimer ve parkinson gibi hastalıkların ilerlemesini engelleyerek, beyin fonksiyonlarının çalışmasını sağlar.
KALP VE DAMAR SAĞLIĞI
Kan dolaşımını hızlandırarak kan şekeri seviyelerinin düzenlenmesini sağlayan karışım, yüksel lif, fenoller, omega 3 ve omega 6 yağ asitleri içermesinden dolayı kalp sağlığının korunmasını sağlar, kalp kaynaklı görülebilecek olan hastalıkların önlenmesine yardımcı olur.
KİLO KAYBI
Kalorisi oldukça düşük olan bu karışım tüketildiği zaman tokluk hissi sağladığından, kilo verme döneminde metabolizmanın düzenli bir şekilde çalışmasını sağlayarak yağ yakımını hızlandırdığından kilo vermede etkili olur.
ÖKSÜRÜĞÜ KESER
Boğaz enfeksiyonlarının giderilmesine yardımcı olan karışım, astımın etkilerini azaltır, kronik bronşite iyi gelir ve öksürüğü keser.
AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI
Kalsiyum ve fosfor içermesinden dolayı fayda sağlayan kuru incir zeytinyağı ile yapılan karışım sayesinde ağız ve diş sağlığının korunmasını, ağız içinde görülebilecek olan yaraların iyileşmesini sağlar. ,
Dünyaca ünlü bilim insanı İbn-i Sina, yaşadığı dönemde yaptığı çalışmalar ile birçok hastalığın şifa kaynağı olmuş ve uygulanan bu yöntemlerin günümüze kadar gelmesini sağlamıştır.
İşte her derde devam, dilden dile dolaşan o mucizevi tarif...
Şifa kaynağı olan bu karışım için incirler kuşbaşı şeklinde doğranır. Doğranmış incirler daha sonra 1 litre zeytinyağı dolu bir kavanozun içerisine eklenir ve ağzını kapatılıp 5 gün boyunca karanlık bir yerde tutulur. Birkaç gün bekletilen bu karışım günde 2 kere olmak üzere sabah ve akşam 1 yeöek kaşığı olacak şekile tüketilir.