Zabıt Katibi Alımına Kimler Başvurabilir?

Yargıtay Başkanlığı Sözleşmeli zabıt katibi alımı yapacak olan ilanına lise, önlisans ve lisans mezunları başvuru yapabilecek. Yargıtay Başkanlığı sözleşmeli zabıt katibi alımı özel şartları ve detayları

Yargıtay Başkanlığı, 657 Devlet Memurları Kanununun 4/B sözleşmeli memur istihdamı kapsamında çeşitli branşlarda personel alımları yayımlandı. Bu haberimizde özellikle Yargıtay'ın sözleşmeli zabıt katibi alımı için başvuru ve şartlarına değineceğiz.

Sözleşmeli Zabıt Katibi alımı için KPSSP3 Lisans mezunlarından 10, KPSSP93 Önlisans mezunlarından 32, KPSSP94 Ortaöğrenim mezunlarından 10 olmak üzere toplam 52 sözleşmeli personel alınacak.

Yargıtay personel alımı için 2016 KPSS puanı esas alınacaktır. Başvurular 29 Ocak 2018 tarihi itibarıyla başlayıp 2 Şubat 2018 tarihinde sona erecektir. Yargıtay zabıt katibi alımı başvuruları e-Devlet üzerinden Yargıtay iş başvurusu alanından yapılabilecektir.

Yargıtay personel alımı genel şartlarının yanı sıra zabıt katibi alımı için de özel şartlar bulunmaktadır. Genel şartlara ayrıca aşağıdaki bağlantıda yer alan haberimizden ulaşabilirsiniz. Yargıtay, sözleşmeli zabıt katibi alımı başvuru özel şartları şu şekildedir.

Zabıt katibi alımı mezuniyet şartı; Fakülte veya yüksekokulların bilgisayar bölümü, adalet yüksek okulu, meslek yüksekokullarının adalet bölümü, adalet önlisans programı, adalet meslek lisesi veya diğer lise veya dengi okulların ticaret veya bilgisayar bölümlerinden mezun olmak.

Zabıt katibi alımı daktilo veya bilgisayar sertifikası şartı; Yukarıda sayılanlar dışında, en az lise veya dengi okul mezunu olup, başvuru tarihinde Milli Eğitim Bakanlığınca onaylı veya kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen daktilo veya bilgisayar sertifikasına sahip olmak veya Örgün eğitim sırasında, bilgisayar eğitimi alındığını ve bu dersten başarılı olunduğunu belgelemek, bu belgeler başvuru bitimini takiben istenilecektir.

Zabıt katibi alımı uygulama sınavı; başvurusu kabul edilen adayların tamamı, bilgisayar uygulama sınavına çağrılacaktır. Uygulama sınavında, sınav komisyonunca belirlenecek metinden bilgisayar ile imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun olarak, yanlışsız, vuruş hesabı yapılmadan, üç dakikada en az doksan kelime yazabilmek şartı aranacaktır.

Doğru kelime sayısının hesabında; verilen metne sadık kalıp kalınmadığı, yanlış yazılan kelime sayısı ile yazı içerisinde kelime ve cümle tekrarları nedeniyle metnin anlam bütünlüğünün bozulup bozulmadığına dikkat edilecektir.
 

Zabıt katibi alımı sınav ortalamaları sonucu mülakat listeleri; KPSS sınavından alınan puanların % 50’si ile bilgisayar uygulama sınavında yazılan en fazla kelime sayısı 100 puan kabul edilerek her bir doğru kelime karşılığı oluşan katsayı puanı ile yazılan kelime sayısının çarpımı suretiyle elde edilecek puanın % 50 sinin toplamı esas alınarak; en yüksek puandan başlanılarak, her öğrenim düzeyi için ilan edilen pozisyon sayısının 5 katı aday mülakat sınavına çağrılacak olup, son sırada aynı puana sahip birden fazla adayın bulunması halinde, bu kişilerin tamamı mülakata çağrılacaktır.

Zabıt katibi alımı mülakat sınavı; Bir konuyu kavrayıp özetleme, muhakeme gücü ve ifade yeteneği, liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu, özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı ile genel yetenek ve genel kültür alanlarından yapılacaktır.

Zabıt katibi alımı nihai başarı listesi puan hesaplaması; Adayların aldıkları KPSS puanının % 35’i ve Uygulama sınav puanının % 35’i ile mülakat sınav puanının % 30’u esas alınarak, yapılacak hesaplama sonucunda, nihai başarı listesi belirlenecektir.

Gündem Haberleri