Meslek Bilgiler
Meslek Kodu : 6111.60
Meslek Adı : Zambakgil Sebzeler Yetiştiricisi
Grup Bilgileri
M. Ana Grubu : Nitelikli Tarım, Ormancılık Ve Su Ürünleri Çalışanları
M. Alt Ana Grubu : Pazara Yönelik Nitelikli Tarım Çalışanları
M. Grubu : Bahçıvanlar Ve Bitkisel Ürün Yetiştiricileri
M. Birim Grubu : Tarla Ürünleri Ve Sebze Yetiştiricileri
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : İlköğretim
Mesleğin Detay Bilgileri
Tanımı :
Arazide üretime hazırlık yapan üretim tekniklerini kullanarak zambakgil sebzeleri yetiştirebilen, bitkilerin bakım ve kültürel işlemlerini yürüten, ürünü hasat ederek hasat sonrası işlemleri gerçekleştirme bilgi ve becerisine sahip kişidir.
Görev ve İşlem Basamakları :
Zambakgil Sebzeler Yetiştiricisi; işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:
a) Arazi seçimi yapmak ,
b) Arazide üretim için hazırlık yapmak,
c) Toprak işleme alet ve makinelerinin bakımını ve ayarlarını yapmak,
d) Zambakgil sebzelerini yetiştirmek,
e) Meyve, sebze ve bağ zararlıları ile mücadele etmek,
f) Sebze hastalıkları ile mücadele etmek,
vb. görev ve işlemleri yerine getirir.
Zambakgil Sebzeler Yetiştiricisi Meslek Kodu Nedir?
SGK her farklı meslek için ayrı meslek kodu uygulamaktadır. Örneğin: Bilgisayar Destekli Elektrik Proje Çizim Elemanı mesleği için “3113.22” kod olarak kullanılır iken Astsubay Kıdemli Başçavuş (Kara Kuvvetleri) mesleği için “0210.01” kod olarak kullanılmaktadır. Ülkemizde standart bir veri tabanı oluşturma ve SGK prim kayıplarının önüne geçilmesi gibi nedenlerle meslek kodu belirtme zorunluluğunu bulunmaktadır.
ISCO-08 Mesleklerin Uluslararası Standart Sınıflandırması göre;
Zambakgil Sebzeler Yetiştiricisi Meslek Kodu “6111.60” olarak belirlenmiştir.
Zambakgil Sebzeler Yetiştiricisi İş İlanlarına ulaşmak için tıklayınız.