Zencefilli kurabiye nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Zencefilli kurabiye

Zencefilli kurabiye nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Kıyasıya yarışan gelinler bugün Zencefilli kurabiye yapıp çeyrek altını almaya çalışacak. İşte bugünün menüsü..

Zencefilli kurabiye nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Gelinim Mutfakta da yarışan gelinlerin bugünü yemeği Zencefilli kurabiye ayran oldu. Peki hangi gelin çeyrek altını alacak? İşte günün yemeği

Zencefilli Kurabiye İçin Malzemeler

  • 140 gram tereyağı
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2, 5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu (elenmiş)
  • yarım çay bardağı pekmez
  • Yarım yemek kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı toz zencefil

Zencefilli Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Şeker ve tereyağı tamamen bulamaç gibi oluncaya kadar önce düşük sonra yüksek ayarda çırpın.
  2. Bulamaç kıvamına gelen tereyağının içine 1 adet yumurta sarısı ve yarım çay bardağı pekmezi ekleyerek çırpmaya devam edin.
  3. Karışım hazırlanınca spatula yardımıyla biraz toparlayın.
  4. Elediğiniz unu, kabartma tozu, tarçın ve zencefili katıp yoğurun.
  5. Hamur toplanıp kaptan ayrıldığında top haline getirin streçleyerek dondurucuda 15 dakika kadar bekletin.
  6. Sertleşen ve merdane ile açılacak kıvama gelen hamuru iki adet yağlı kağıt arasına alarak merdane yardımı ile açalım. (Hamurun üzerine streç yada yağlı kağıt örtmeniz açmanızı kolaylaştıracaktır)
  7. Hamuru açın ve kalıplarla kesin.
  8. Hazırladığınız kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizin.
  9. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 12 dakika pişirin.
  10. Fırından aldığınız kurabiyeler soğuyuncaya kadar bekleyin ve servis tabağına alın. (Soğuturken fırın tepsisinin içinde değilde tel ızgaranın üzerinde soğutursanız kurabiye hamur gibi olmaz

Yemek Tarifleri Haberleri