Kanal D ekranlarının sevilen yarışma programı Gelinim Mutfakta'da gelinlerin kıyasıya yarışacağı günün yemeği ‘Zerdeçallı Balkabağı Çorbası’ oldu. Günün yemeğinin açıklanmasıyla izleyiciler Zerdeçallı Balkabağı Çorbası nasıl pişirilir? Zerdeçallı Balkabağı Çorbası için hangi malzemeler gerekli? nasıl pişirilir?’ sorularını araştırmaya başladı. İşte Zerdeçallı Balkabağı Çorbası tarifi...
Zerdeçallı Balkabağı Çorbası Malzemeleri
500 gr bal kabağı (2 dilim bal kabağı)
1 adet orta boy patates
1 adet orta boy havuç
1 diş sarımsak
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı toz zerdeçal
1 tatlı kaşığı tuz
Bir çay kaşığı karabiber
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
2 yemek kaşığı krema
Zerdeçallı Balkabağı Çorbası YAPILIŞI
Bal kabağının çekirdeklerini alın ve kabuğunu soyun. Kabaca doğrayın.
Soğan, patatesi, havuç ve sarımsağı soyup kabaca küpler halinde doğrayın.
Tencerenin içerisine zeytinyağını ekleyin ve sebzeleri 3-4 dakika soteleyin (karamelize edin daha lezzetli hale gelebilmesi için)
Sebzelerin üzerine su ekleyin ve yaklaşık 30 dakika pişirin (bal kabakları yumuşayana kadar)
Tuz, zerdeçal ve karabiber dilerseniz muskat ilave edip el blendırı ile püre haline getirin.
2 yemek kaşığı krema ekleyerek tekrar karıştırın.
Küçük bir tavada tereyağını, pul biber ekleyin hafifçe çevirin, servis esnasında tabakların üzerine birer yemek kaşığı ve krema ilave edip servis edin.