Meslek Bilgileri | |
Meslek Kodu : 3323.07 | |
Meslek Adı : Zeytin Alıcısı/Meydancı | |
Grup Bilgileri | |
M. Ana Grubu : Teknisyenler, Teknikerler Ve Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları | |
M. Alt Ana Grubu : İş Ve İdare İle İlgili Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları | |
M. Grubu : Satış Ve Satın Alma Temsilcileri Ve Aracıları (Brokerler) | |
M. Birim Grubu : Satın Alma Görevlileri | |
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : Önlisans | |
Mesleğin Detay Bilgileri | |
Tanımı : | |
Kendi başına ve belirli süre içerisinde, iş organizasyonunu yapma, Türk Gıda Mevzuatına uygun olarak hijyenik ortamda sofralık zeytin ve zeytinyağı üretimi için gerekli hammaddeyi tanıyıp, işletme adına yetiştiriciden alarak üretime sevk etme, kullanılan araç - gereçleri tanıyıp kullanabilme,basit bakım ve temizliğini yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir. | |
Görev ve İşlem Basamakları : |
Zeytin Alıcısı/Meydancı ; işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:
a) İş yerinde plan, program ve iş organizasyonu yapmak,
b) İş hayatında sağlıklı ve etkili iletişim kurmak ve sürdürmek,
c) İşçi sağlığı mevzuatına uymak ve iş güvenliği önlemlerini almak,
d) İşletme temizlik ve dezenfeksiyon programlarını uygulamak,
e) Gıdaları muhafaza ilkelerini incelemek,
f) Gıdaların üretiminde hijyeni sağlamak,
g) Kütle ölçümü yapmak,
h) Hacim ölçmek,
i) Yoğunluk ve kıvam ölçmek,
j) Fiziksel değişimleri incelemek,
k) Kimyasal değişimleri incelemek,
l) Zeytinleri işletmeye almak,
m) Zeytinleri temizlemek,
vb. görev ve işlemleri yerine getirir