Bugün sizlerle Zeytinli Makarna nasıl hazırlanır, Zeytinli Makarna yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Zeytinli Makarna için Malzemeler:
500 gr makarna 1fincan zeytinyağı ½ bardak beyaz şarap 50 gr çekirdeksiz zeytin 50 gr rendelenmiş kaşar peyniri 1,5 kaşık salça 4 adet fesleğen yaprağı 1diş sarımsak su tuz
Zeytinli Makarna Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Makarnayı haşlayıp suyunu süzün. Zeytinyağını bir tavada kızdırıp sarımsağı az kavurup yağdan çıkartın. Salçayı bir fincan ılık suda ezin, kıyılmış zeytin ve fesleğen ile beraber tavaya katın. Şarabı ilave edip koyulaşana kadar karıştırarak kaynatın. Kıvamı gelince makarnanın üzerine dökerek iyice karıştırın. Servis tabağına alınca üzerine peynir serpin. Servise hazırdır.
Zeytinli makarna 2. tarifi
Zeytinli makarna için Malzemeler:
25 tane siyah zeytin zeytinyağı kaşar peyniri 1 paket mis krema maydanoz 1 paket makarna
Zeytinli makarna Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Makarnaları içi kaynar su dolu tencereye atın, üzerine de 1 tatlı kaşığı tuz serpin 15 dakika kaynatın makarnalar biraz diri kalsın. Siyah zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın, küçük küçük dilimleyin. Maydanozu istediğiniz kadar alın ve kıyın. Tencerede 2 çorba kaşığı zeytinyağı,1 paket krema, maydanoz ve zeytinleri 1 tutam tuz ve karabiber ekleyerek pişirin.Üzerine makarnayı ekleyin ve ısıtın. Servis ederken üzerine kaşar peynir rendelenebilir.
Zeytinli makarna 3. tarifi
Zeytinli Makarna için Malzemeler:
1 paket makarna 1 çorba k. salça 1 su b. siyah zeytin 1 domates 3 sap tazel soğan 2 diş sarımsak Kekik, nane, fesleğen zeytinyağı tuz
Zeytinli Makarna Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Makarnayı usulüne göre haşlayıp suyunu süzün. Sosu hazırlamak için; Taze soğanlar, sarımsak ve domates doğranarak hazır edin. Bir tavada zeytinyağını kızdırarak salçayı kavurun. Soğanı, sarımsağı ekleyin. Biraz örselenince de domatesi katın. İstenen miktarda kekik, nane, tuz ve fesleğen de eklenerek sote edin. Sos hazır olunca servis tabağına çıkarttığınız makarnanın üzerine yayın ve çekirdekleri çıkartılmış zeytin ile süsleyin. Servis için hazırdır.
Hamur İşlerini Taze Kalması İçin Nasıl Saklamalıyız?
Hamur işlerini özenle hazırlıyoruz ama taze kalması için nasıl saklamamız gerektiğini biliyor muyuz?İşte bu sorunun cevabıyla birlikte çok işinize yarayacağını düşündüğüm bir takım önerilerde bulunmak istiyorum. Çoğumuzun mutfakta geçirdiği en keyifli zamanlar, tahmin edersiniz ki hamur işlerini yaparken olmuştur. Yaptığımız hamur işlerini ailemize, misafirlerimize ikram ederiz ve severek yenmesine de memnun oluruz. Bazen de yaptığımız hamur işlerini ölçüsünü kaçırıp fazla yaparız ve ne yazık ki harika olmalarına rağmen yenemez ve artarlar. Bu durumda da ziyan olmalarını istemeyiz değil mi? Ama bunu nasıl yapacağımızı da bilemeyiz.
Tabi ki yemesi de çok keyif veriyor fakat artanların da ziyan olmaması adına doğru bir şekilde saklanması gerekiyor. Bunun için sizlere bir takım öneriler hazırladım. Umarım işinize yarar..
1. Hamur İşlerinin Oda Sıcaklığında Bekleme Süreleri;
Hamur işlerinin oda sıcaklığında bekleme süreleri iç malzemelerine göre değişmektedir.
Peynir, kıyma, ıspanak gibi iç malzemesi kullanılmayan hamur işlerini oda sıcaklığında 5 güne kadar saklayabilirsiniz.
Yani iç malzemesi patatesli ise 5 gün oda sıcaklığında bekleyebilir.
2. Hamur İşleri Dondurucuda Saklanabilir mi?
Her türlü hamur işini pişirdikten sonra dondurucuda saklayabilirsiniz. Kullanmadan 1 gece önce buzdolabına alıp, ikramdan 1 saat önce oda sıcaklığına çıkarmanız yeterli olacaktır.
3. İç Malzemesine Göre Nasıl Saklayacağız?
İç malzemesinde özellikle kıyma olan hamur işlerinizi, en fazla bir gece oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına kaldırmalısınız. Tekrar yeneceği zaman fırında ısıtarak tüketebilirsiniz.
4. Pişirmeden Saklanabilir mi?
Böreklerinizi hazırlayıp pişirmeden de saklamanız mümkün. Ama üst üste gelmeyecek şekilde veya aralarına yağlı kağıt gibi bir ayraç koyarak saklamanız gerekiyor.
Püf Noktası:
Poğaça hamuru arttıysa buzdolabında 1 gece bekletilip ertesi gün kullanılabilir. Ama en doğrusu pişirdikten sonra saklamaktır. Hatta pişmiş poğaçalarınızı aynı gün tüketmeyecekseniz eğer, buzdolabı poşetlerinde dondurabilirsiniz.
Artan Kakaolu Kekle Tiramisu Tadında Harika Kuplar Yaptım
Kakaolu kekiniz arttı ve birazda katılaştıysa artık yenmeyeceği anlamına geliyor maalesef. Ama sakın üzülmeyin, bu tarifle o artan kekler efsane olacak inanın.!