Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün 'Zeytinyağlı muska pazı sarma yapıyor. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Zeytinyağlı muska pazı sarma ise merak konusu oldu. Zeytinyağlı muska pazı sarma Malzemeleri neler? İşte Zeytinyağlı muska pazı sarma
Üçgen Pazı Yaprağı Dolması Tarifi İçin Malzemeler
3 bağ pazı yaprağı
1 su bardağı pirinç
yarım su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı biber salçası
2 adet büyük kuru soğan
1 adet ortaboy rendelenmiş havuç
1 demet maydanoz
2 yemek kaşığı kuru nane
yarım limon suyu
pulbiber,tuz,karabiber
yarım bardak sıcak su
yaprakları haşlamak için sıcak su
Üçgen Pazı Yaprağı Dolması Tarifi Yapılışı
Tencerede kaynayan suya pazı yaprakları 2-3 defa batırılıp çıkarılır ve soğuk suya konur.(pazı yaprakları çabuk haşlandığı için haşlama süresi çok kısa tutulur,soğuk suya konulmasındaki amaç ise renginin bozulmamasıdır). Haşlanan yaprakların ortasındaki kalın kısmı bıçak yardımıyla kesilip alınır ve böylece yaprak ikiye ayrılmış olur.
Ayrı yerde sıvıyağda ince kıyılmış soğan ve rendelenmiş havuş kavrulur.ince kıyılmış maydonoz eklenir. Sonrasında pirinç, limon suyu, biber salçası, nane ve baharatlar eklenip karıştırılır ve sıcak su eklenip 5 dk pişirilir.
Hazırladığımız yapraklarımızın içine 1 tatlı kaşığı harcımızdan koyup üçgen şeklinde sarılır.(şekilde görüldüğü gibi)
Tencereye dizilen sarmaların üzerine çok az zeytinyağı gezdirilir, üzerine kabarmaması için ağırlık olarak tabak kapatılır ve üzerine çıkacak kadar su eklenip pişmeye bırakılır.