Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün ''Zeytinyağlı Patlıcan Ruloları '' yapıyor. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Zeytinyağlı Patlıcan Ruloları ise merak konusu oldu. Zeytinyağlı Patlıcan Ruloları nasıl yapılır? Malzemeleri neler? İşte Zeytinyağlı Patlıcan Ruloları tarifi...
ZEYTİNYAĞLI PATLICAN RULOLARI
2 adet patlıcan
3 adet soğan
1 tatlı kaşığı şeker
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
3 adet domates
2 çay kaşığı Tuz
2 çay kaşığı karabiber
Sıvıyağ – (kızartmak için)
Üzeri için:
7-8 dal maydanoz
Yapılışı:
Patlıcanları uzun ince dilimleyin.
Kızgın yağda kızartın.
Soğanları piyazlık doğrayın.
Tencereye zeytinyağı ekleyip, pembeleşinceye kadar kavurun.
İnce dilimlenmiş sarımsakları ekleyin.
Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve onları da soğanlara ekleyin.
Şeker, tuz ve karabiber ekleyip, domatesler suyunu çekince ateşten alın.
İç harcı patlıcan dilimlerine teker teker rulo şeklinde sarın.
Bir fırın kabına dizip, 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
Üzerine kıyılmış maydanoz serperek soğuk servis edin.