Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi | Nasıl Yapılır?

Bugün sizlerle Zeytinyağlı Taze Fasulye tarifi ve Zeytinyağlı Taze Fasulye yapılması için gerekli malzemeler ile nasıl yapılacağını paylaşacağız.. Ağzınız ve gönlünüzde hoş tatlar bırakması temennisi ile… Afiyet Olsun…

Zeytiyağlı taze fasulye  malzemeleri

1 kg taze fasulye

6 veya yedi tane domates

2 tane kuru sogan

3 dis sarimsak

1 cay bardagi zeytinyagi

1 tatli kasigi pul biber ve tuz

Zeytiyağlı taze fasulye tarifi

fasulyeleri yıkadıktan sonra ayıklayın.

Ortadan uzunlamasına kesin ve ikiye bölün

Tencereye Önce sıvı yağı dökün

Soganlari dograyın, cok az kavurun ama  hafif çiğli kalsın, pembeleşmesine gerek yok

Domatesleri yıkadıktan son rendeleyin

Sarımsağı da ince ince dograyın

Fasulyeleri tencereye dökün biberini de koyun tencerenin ağzını sıkıca kapatın ve kısık ateşte pişirmeye bırakın

 Zeytinyağlı taze fasulyenin püf noktası şudur; böyle sebze yemekleri pişirirken  su koymamaya dikkat edin sebze kendi suyunu birakır içinde de zaten bolca domates var cok lezzetli olacağından hic süphem yok

İsterseniz zeytinyağlı yemek yaparken 1 tane kesme seker atabilirsiniz, yemeklere tat ve lezzet verir. Yemeği pişirirken severek yaparsak daha başka bir tat katmış oluruz

Benim çocuklarım anne bu ne güzel olmuş bunun içine ne kattin diye sorarlar bende sevgimi ve muhabbetimi diye cevap veririm afiyet olsun…

Yemek Tarifleri Haberleri