Sıcak soslu cennet hurmalı kek tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?

Sıcak soslu cennet hurmalı kek nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Sıcak soslu cennet hurmalı kek Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Sıcak soslu cennet hurmalı kek tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?

yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Sıcak soslu cennet hurmalı kek için Malzemeler:

Malzeme: 4 – 6 Kişilik 4  adet yumurta (oda sıcaklığında) 1 su bardağı toz şeker Yarım su bardağı sıvı yağ Yarım su bardağı yoğurt (oda sıcaklığında) 2  adet rendelenmiş cennet hurması 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 2 su bardağı un Sıcak sos için; 100  gram krema 1 yemek kaşığı toz şeker

sıcak soslu cennet hurmalı kek Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Hazirlanisi Oda sıcaklığında yumurtalar ile toz şekeri, şeker tamamen eriyip, karışım göz göz mayonez kıvamına gelinceye kadar çırpın. Önce sıvı malzemeleri yani sıvıyağı ve yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edin. Ardından rendelenmiş cennet hurmalarını ilave edin. Ayrı bir kapta un, kabartma tozu ve vanilyayı eledikten sonra tekrar karışımınıza ekleyin ve çok fazla çırpmadan, yavaş yavaş bir spatula ile ya da mikserin en düşük gücüyle karıştırın. (Yumurtaları çırparken elde ettiğiniz kabarıklığın gitmemesi için). Yağlanmış ve hafif unlanmış kek kalıbınıza karışımı döküp 170 derecelik fırında yaklaşık 35 – 40 dakika kadar pişirin. İlk yarım saat fırının kapağını açmayın. Yarım saatin sonunda kekinizin ortasına bir kürdan sokup temiz çıkıp çıkmadığını kontrol edin. Temiz ise kekiniz pişmiş demektir. Temiz değilse, pişirmeye devam edin. Pişen kekinizi soğuması için tel ızgaraya alın ve tamamen soğuduktan sonra kalıptan çıkarın. Sıcak sos için gerekli malzemeleri, sos kabına alıp kaynatın. Bekletmeden kekinizin üzerine döküp dilimleyerek servis yapınHamur işi pişirmenin Püf Noktaları

     İlk olarak, güzel bir iş çıkarmak istiyorsanız mutlaka taze ürünler kullanmalısınız. Kullanacağınız ürün ne olursa olsun (un, nişasta, kabartma tozu, yumurta vb.) son kullanma tarihlerini mutlaka kontrol edin. Son kullanma tarihi geçmiş ya da yakın olan ürünleri kesinlikle kullanmayın.

    Un ve nişasta gibi toz ürünlerin topak topak olmasını istemiyorsanız, elekten geçirmeyi unutmayın. Elekten geçirdikten sonra toz ürünleri daha kolay karıştırabilir ve topak topak olmalarını engelleyebilirsiniz.
    Poğaça yaparken kullanacağınız su ve süt, ne çok soğuk ne de çok sıcak olmalı. Her zaman ılık su ve süt kullanmalısınız.

    Pasta ya da keklerde kullanacağınız dondurulmuş ürünler dışında her şeyin oda sıcaklığında olması gerekir.
    Çok keskin ve ekşi kokulu mayaları kesinlikle kullanmayın.
    Börek yapmakta kullandığınız yufkaları süt ile ıslatırsanız, böreğiniz çok lezzetli olacaktır.
    Yumurtadan hoşlanmayanlar, böreğin üstünü yumurta yerine yoğurt ile kızartabilirler. Biraz yoğurdu bir yemek kaşığı kadar sıvı yağ ile karıştırıp böreğin üzerine sürebilirsiniz. Sonucuna inanamayacaksınız.
    Kekin güzelce kabarması için margarin (ya da tereyağı) ve şekeri iyice çırpmalısınız. Kullandığınız malzemeler yine oda sıcaklığında olsun.
    Portakal, greyfurt ya da limon gibi meyvelerin suyunu sıktıktan sonra kabuklarını ufak ufak doğrayın ve buzluğa atın. Kek ve pasta yaparken bu ufak parçaları çok güzel bir lezzet katacaktır.
    Sebzeli börek yapmak istiyor ancak iç harcın çok cıvık kalmasını istemiyorsanız, iç harcına biraz un serpin. Un, sebzenin fazla suyunu alacaktır. Sebzeler de hamura yapışmayacak ve daha lezzetli olacaktır.
    Yufka böreğini fırına vermeden önce bir yumurta ve bir şişe maden sodasını iyice çırpın ve hamurun üzerine sürün. Börek, çok daha kabarık ve yumuşak olacaktır.
    Pişen keki fırından çıkardıktan sonra 10 – 15 dakika kadar uslak bir bezin üzerinde bekletir ve kalıbı ters çevirirseniz, keki kalıptan çok rahat bir şekilde çıkarabilirsiniz.
    Kek kalıbının yanmaması için kalıbın altına biraz tuz ekleyebilirsiniz.
    Kurabiyeler piştikten sonra fırından hemen çıkarın. Çünkü kurabiyeler tepside soğursa yapışır ve parçalanırlar.
    Kekin içerisine eklediğiniz meyve, meyve parçacıkları ya da şekerlemelerin hamur dibine çökmesini engellemek istiyorsanız hamura az miktarda mısır unu ekleyebilirsiniz.

 

tarifi-9.jpgtarifi-4.jpg

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡