Soğan Dolması nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Soğan Dolması tarifi
Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün Soğan Dolması yapıyor. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Soğan Dolması Tarifi nasıl yapılır? ise merak konusu oldu. Soğan Dolması nasıl yapılır? Malzemeleri neler? İşte Damat Paçası tarifi
Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün Soğan Dolması yapıyor. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Soğan Dolması Tarifi nasıl yapılır? ise merak konusu oldu. Soğan Dolması nasıl yapılır? Malzemeleri neler? İşte Soğan Dolması tarifi..
Soğan Dolması Tarifi İçin Malzemeler
5 Adet kuru soğan
İç malzemesi
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 bir su bardağına yakın pirinç
1 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı karışık salça
Pul biber
1 tatlı kaşığı nar ekşisi ve tuz
Soğanları haşlamak için su
Salçalı sosu için;
1 yemek kaşığı salça
3-4 kaşık sıvı yağ
4 su bardağı su
Soğan Dolması Tarifi Yapılışı
Öncelikle tenceremize yarısını geçecek şekilde su dolduralım.Soğanların kabuklarını soyalım uç kısımlarını keselim. Ortasından yarısına kadar bıçakla keselim.Kaynayan suyumuzun içine atalım. 8 veya 10 dakika kadar haşlayıp süzdürelim. Fazla haşlamayalım. İç malzemesi için. Derince bir kaba bulgur ile pirinçi birlikte yıkayıp süzdürüp bırakalım üzerine doğradığımız kuru soğanı, maydanozu ve salçasını baharatını, tuzunu atıp karıştıralım. Soğanlarımız haşlanıp süzdürdükten sonra ortasından başlayarak birbirinden ayıralım. İç malzemesinden birer tatlı kaşığı soğanların içine bırakalım saralım tenceremize tamamını sarıp dolduralım, üzerine salçalı suyumuzu hafif üzerini geçecek şekilde dökelim, baskı için porselen tabak veya baskı taşı koyalım dolmanın üzerine.Tencerenin ağzını kapatalım. kaynadıktan sonra ocağı en kısığa alalım ve pişirelim. Kolay gelsin afiyet olsun. Muhteşem bir yemek oldu