Soğan Pidesi nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Soğan Pidesi tarifi

Gelinim Mutfakta'da yeni haftada gelinler Soğan Pidesi yapacak. Gelinlerin yapacağı Soğan Pidesi ise çeyrek altını almalarını sağlayacak. İşte 13 Ocak Pazartesi yemek tarifi.

Soğan Pidesi nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Soğan Pidesi tarifi

Soğan Pidesi malzemeleri neler? Gelinim Mutfakta da yarışan gelinlerin bugünkü yemeği belli oldu. Peki hangi gelin çeyrek altını alacak? İşte günün yemeği...

Soğan Pidesi Tarifi İçin Malzemeler

İç malzemesi:

  • 5-6 tane orta boy soğan
  • 3-4 tane biber
  • 300 gram kıyma
  • 1 küçük patlıcan (isteğe bağlı)
  • 1 orta boy domates
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz, karabiber, pul biber, toz biber, kimyon
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Hamuru:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 küçük tekli paketlerden instant maya
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1, 5 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (kulak memesi yumuşaklığında olacak.

Üstüne:

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tane yumurta

Soğan Pidesi Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle iç malzememizi hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz. Soğanı, biberi ve diğer tüm iç malzemeleri sırasıyla bir tencerede kavuruyoruz. Kavurduktan sonra bir kenarda soğumaya bırakıyoruz.
  2. Daha sonra hamurumuzu hazırlıyoruz. Sütü, suyu ve diğer hamur malzemelerini yoğuruyoruz ve yarım saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  3. Mayalanan hamuru beş eşit parçaya bölüyoruz. Her bir parçayı tepsi büyüklüğünde açıyoruz(ben yuvarlak tepsi kullandım). Tepsimizi yağlıyoruz.
  4. Açtığımız parçalardan birini tepsiye seriyoruz. Serdiğimiz yufkanın üstüne 2 yemek kaşığı sıvı yağ döküp fırçayla her tarafına yayıyoruz.
  5. Üç yufkayı bu şekilde tepsiye serdikten sonra dördüncü yufkamızı açıp başka bir tepside hafif kızarana kadar fırınlıyoruz.
  6. Daha sonra fırından çıkardığımız dördüncü yufkayı diğer üç yufkanın üstüne seriyoruz. ( Bu şekilde dördüncü yufkayı ayrı olarak pişirmemizin sebebi bu yufkanın üstüne iç malzemeyi sereceğimiz için hafif pişirerek hamur kalmasını engelliyoruz. )
  7. Dördüncü yufkayı serip üstüne soğuyan iç harcımızın tamamını seriyoruz.
  8. Beşinci yufkamızı da açıp malzemenin üstünü güzelce kapatıyoruz.
  9. Hazırladığımız böreğimizin üstüne yumurta, yoğurt ve yağı çırpıp güzelce yayıyoruz ve pişiriyoruz. Afiyet olsun.
tarifi-4.jpgtarifi-8.jpg

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡