Soslu Ahtapot tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Soslu Ahtapot Nasıl Yapılır? İşte püf noktaları
Soslu Ahtapot nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Soslu Ahtapot Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.
Bugün sizlerle Soslu Ahtapot nasıl hazırlanır, Soslu Ahtapot yapılırken hangi malzemeler kullanılır? İşte tarifi ve hazırlanışı...
Soslu Ahtapot için Malzemeler:
500grlık ahtapot 3 kaşık soya sosu 3 kaşık krema 1 kaşık un 2 kaşık tereyağı 1 fincan sirke 1 bardak beyaz şarap 3 diş sarımsak limon tuz
Soslu Ahtapot Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Ahtapotu şaraplı, limonlu ve sirkeli bol suda haşlayın. Yumuşayınca suyunu süzün soğuk su altında kafasını kesip derisini yüzün, etini doğrayın. Vantuzlarını koparmamaya dikkat edin. Sarımsağı rendeleyin, bir kapta yağda kavurun, rengi dönünce soya sosunu katın. O da kaynayınca unu ekleyin, 5dk karıştırarak kaynatın. Kremayı karıştırıp onu da pişirin ve ocaktan alın. Ahtapotları bir tavada hafif sote edin ve güveç tenceresine yerleştirin; ardından üzerine sosu yayıp karıştırın. 200dereceli fırında bir miktar daha pişirin. Sıcak olarak servis edin.