Sosyete Mantısı tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Sosyete Mantısı Nasıl Yapılır?
Sosyete Mantısı nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Sosyete Mantısı Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Sosyete Mantısı nasıl hazırlanır, Sosyete Mantısı yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Sosyete Mantısı için Malzemeler:
1 kg yufka 250 gr kıyma 1 adet soğan 1 adet yumurta 1 su bardağı süt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 kase yoğurt 4 diş
sarmısak tuz karabiber kırmızı biber
Sosyete Mantısı Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Önce bir tavaya sıvı yağı, kıymayı, soğanı, karabiberi ve tuzu koyarak iyice kavurun.Daha sonra her yufkayı üçgen şeklinde 6 parçaya keserek içine süt ve yumurtayı karıştırıp serpin. Geniş kenarına kavurulan kıymalardan koyuyoruz ve sigara böreği gibi uzunlamasına sarın, sardığınız yufkayı salyangoz gibi içe kıvırın. Bütün yufkayı aynı şekilde yapıp tepsiye dizin sonra üzerine yumurta sarısı sürüp fırına atın. Börek piştikten sonra üzerine sarmısaklı yoğurt yapıp birer kaşık kadar dökün. En üzerine de yağda kavrulmuş kırmızı biberden serpin.
Sosyete Mantısı 2. tarifi
Sosyete Mantısı için Malzemeler:
3 adet yufka yarım kg kıyma 1 adet orta boy soğan 1-2 adet domates 3-4 sivri biber sıvıyağ tuz, karabiber,kırmızıbiber HARCI İÇİN: 1 yumurta 2-3 kaşık yoğurt sıvıyağ ÜZERİNE: yoğurt 2 diş sarımsak sos için salça
Sosyete Mantısı Yemek Tarifi Hazırlanışı:
öncelikle kıymayı sıvıyağda kavuruyoruz. soğanı ve biberi ince ince doğruyoruz. kıymaya ilave ederek iyice öldürüyoruz. daha sonra domates,tuz ve baharat da ilave edip domatesin suyuyla bir süre pişiriyoruz. diğer tarafta iç harcımızı hazırlıyoruz. yumurta, sıvıyağ ve yoğurdu iyice çırpıp, 6 eşit üçgen parça şeklinde kestiğimiz yufkalara tek tek bu harçtan sürüyoruz. üçgenin geniş kısmına kıymalı içimizi yayarak tıpkı gül böreği sarar gibi sarıyoruz. fırın tepsisine yan yana dizdiğimiz bu börekleri üzerine yumurta sürerek pişiriyoruz. börekler pişerken bir yandan da sarımsaklı yoğurdumuzla salçalı sosumuzu hazırlıyoruz. 2 kaşık salçayı sıvıyağda öldürdükten sonra biraz su ekleyip akışkan bir kıvam almasını sağlıyoruz. fırından sıcak çıkan böreklerin üzerine yine sıcak olarak salçalı sosumuzu ve üzerine de sarımsaklı yoğurdumuzu döküyoruz. dilersek nane serperek servis ediyoruz. afiyet olsun.
Hamur İşlerini Taze Kalması İçin Nasıl Saklamalıyız?
Hamur işlerini özenle hazırlıyoruz ama taze kalması için nasıl saklamamız gerektiğini biliyor muyuz?İşte bu sorunun cevabıyla birlikte çok işinize yarayacağını düşündüğüm bir takım önerilerde bulunmak istiyorum. Çoğumuzun mutfakta geçirdiği en keyifli zamanlar, tahmin edersiniz ki hamur işlerini yaparken olmuştur. Yaptığımız hamur işlerini ailemize, misafirlerimize ikram ederiz ve severek yenmesine de memnun oluruz. Bazen de yaptığımız hamur işlerini ölçüsünü kaçırıp fazla yaparız ve ne yazık ki harika olmalarına rağmen yenemez ve artarlar. Bu durumda da ziyan olmalarını istemeyiz değil mi? Ama bunu nasıl yapacağımızı da bilemeyiz.
Tabi ki yemesi de çok keyif veriyor fakat artanların da ziyan olmaması adına doğru bir şekilde saklanması gerekiyor. Bunun için sizlere bir takım öneriler hazırladım. Umarım işinize yarar..
1. Hamur İşlerinin Oda Sıcaklığında Bekleme Süreleri;
Hamur işlerinin oda sıcaklığında bekleme süreleri iç malzemelerine göre değişmektedir.
Peynir, kıyma, ıspanak gibi iç malzemesi kullanılmayan hamur işlerini oda sıcaklığında 5 güne kadar saklayabilirsiniz.
Yani iç malzemesi patatesli ise 5 gün oda sıcaklığında bekleyebilir.
2. Hamur İşleri Dondurucuda Saklanabilir mi?
Her türlü hamur işini pişirdikten sonra dondurucuda saklayabilirsiniz. Kullanmadan 1 gece önce buzdolabına alıp, ikramdan 1 saat önce oda sıcaklığına çıkarmanız yeterli olacaktır.
3. İç Malzemesine Göre Nasıl Saklayacağız?
İç malzemesinde özellikle kıyma olan hamur işlerinizi, en fazla bir gece oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına kaldırmalısınız. Tekrar yeneceği zaman fırında ısıtarak tüketebilirsiniz.
4. Pişirmeden Saklanabilir mi?
Böreklerinizi hazırlayıp pişirmeden de saklamanız mümkün. Ama üst üste gelmeyecek şekilde veya aralarına yağlı kağıt gibi bir ayraç koyarak saklamanız gerekiyor.
Püf Noktası:
Poğaça hamuru arttıysa buzdolabında 1 gece bekletilip ertesi gün kullanılabilir. Ama en doğrusu pişirdikten sonra saklamaktır. Hatta pişmiş poğaçalarınızı aynı gün tüketmeyecekseniz eğer, buzdolabı poşetlerinde dondurabilirsiniz.
Artan Kakaolu Kekle Tiramisu Tadında Harika Kuplar Yaptım
Kakaolu kekiniz arttı ve birazda katılaştıysa artık yenmeyeceği anlamına geliyor maalesef. Ama sakın üzülmeyin, bu tarifle o artan kekler efsane olacak inanın.!