Spor camiasının acı kaybı! Spor yazarı Ahmet Çakır 72 yaşında hayatını kaybetti!

Spor camiasının önemli isimlerinden biri olan beyin tümörü ameliyatı sonrası uzun süre tedavi gören Gazeteci ve köşe yazarı Ahmet Çakır 72 yaşında hayatını kaybetti.

Spor camiasının acı kaybı! Spor yazarı Ahmet Çakır 72 yaşında hayatını kaybetti!

Türkiye Spor Yazarları Derneği'nde (TSYD) 2000-2002 arasında başkan yardımcısı, 2009-2012 döneminde ise genel sekreter olarak görev yapan, 15’i futbolla ilgili ikisi de edebiyat olmak üzere 17 kitabı bulunan, Şubat 2022’de yakalandığı beyin tümörü nedeniyle 19 Nisan 2022’de ameliyat olan gazeteci ve köşe yazarı Ahmet Çakır, vefat etti.

AHMET ÇAKIR 72 YAŞINDA HAYATINI KAYBETTİ

Türkiye Spor Yazarları Derneği Genel Merkezi yayımladığı başsağlığı mesajında, “Mesleğin örnek insanlarından spor yazarı üyemiz Ahmet Çakır’ı kaybettik. Allah rahmet eylesin” dedi.

TSYD cenaze töreniyle ilgili detayların kısa süre içinde paylaşılacağını aktardı.

AHMET ÇAKIR KİMDİR?

1952 yılında Kastamonu'da dünyaya gelen Çakır, 1960 yılında ailesiyle birlikte İstanbul'a yerleşti. Çakır, 1978'de Beyoğlu Akşam Lisesi'ni, 1982'de ise İstanbul İktisadı Bilimler ve Ticari İlimler Akademisi Basın Yayın Yüksekokulu'nu bitirdi. Günaydın, Hürgün, Hürriyet ve Fotospor gazetelerinde çalıştı. Spor, Yeni Yüzyıl, Yeni Binyıl ve Radikal gazetelerinde spor yazarlığı yaptı.

Meslekle ilgili pek çok ödülü bulunan Ahmet Çakır, iki kez yılın gazetecisi ödülü aldı. Çakır, bir dönem spor basınında Türkçeyi en iyi kullanan yazar seçildi.

Kaynak:Bölge Gündem Haber

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN