Su Böreği tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Su Böreği Nasıl Yapılır?
Su Böreği nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Su Böreği Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Su Böreği nasıl hazırlanır, Su Böreği yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Su Böreği için Malzemeler:
8 su bardağı un, 5 yumurta. 1 çay kaşığı tuz, bir miktar ılık su, yarım kg peynir, yarım demet maydanoz, sıvı yağ
Su Böreği Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Un,yumurta,tuz ve ılık suyla biraz sert bir hamur yoğrulur. iyice yoğrulan hamur yarım saat kadar dinlendirilir. Sonra 9 eşit beze yapılır. Bu bezeler biraz kalın açılır. Açılan 7 yufka temiz bir yere ayrı ayrı serilir,kalan 2 yufkanın biri iyice yağlanmış büyük yuvarlak bir tepsiye serilir. Diğer yufka en son üstü için 4’e katlanıp bir kenara konur.Bu arada büyük bir tencereye su doldurulup kaynatılır ve biraz tuz atılır,bir tencereye de soğuk su doldurulur. Hafif kurumuş 7 yufkayı teker teker önce sıcak suya atılır sonra kevgirle çıkarılıp soğuk suya alınır,fazla suyu süzdürülüp tepsiye döşenir. Her yufkanın üzerine biraz yağ serpilir. 4.yufkada peynir ve ince kıyılmış maydanoz karışımı eşit bir şekilde konur. Bu şekilde işlemi bitirip en üstte ayrılan yufka haşlanmadan serilir. Ocağın üstünde eşit olarak her yeri pişirilir sonra bir tepsi yardımıyla börek çevrilir. Tepsiye biraz daha yağ konur ve aynı şekilde pişirilir.
Hamur İşlerini Taze Kalması İçin Nasıl Saklamalıyız?
Hamur işlerini özenle hazırlıyoruz ama taze kalması için nasıl saklamamız gerektiğini biliyor muyuz?İşte bu sorunun cevabıyla birlikte çok işinize yarayacağını düşündüğüm bir takım önerilerde bulunmak istiyorum. Çoğumuzun mutfakta geçirdiği en keyifli zamanlar, tahmin edersiniz ki hamur işlerini yaparken olmuştur. Yaptığımız hamur işlerini ailemize, misafirlerimize ikram ederiz ve severek yenmesine de memnun oluruz. Bazen de yaptığımız hamur işlerini ölçüsünü kaçırıp fazla yaparız ve ne yazık ki harika olmalarına rağmen yenemez ve artarlar. Bu durumda da ziyan olmalarını istemeyiz değil mi? Ama bunu nasıl yapacağımızı da bilemeyiz.
Tabi ki yemesi de çok keyif veriyor fakat artanların da ziyan olmaması adına doğru bir şekilde saklanması gerekiyor. Bunun için sizlere bir takım öneriler hazırladım. Umarım işinize yarar..
1. Hamur İşlerinin Oda Sıcaklığında Bekleme Süreleri;
Hamur işlerinin oda sıcaklığında bekleme süreleri iç malzemelerine göre değişmektedir.
Peynir, kıyma, ıspanak gibi iç malzemesi kullanılmayan hamur işlerini oda sıcaklığında 5 güne kadar saklayabilirsiniz.
Yani iç malzemesi patatesli ise 5 gün oda sıcaklığında bekleyebilir.
2. Hamur İşleri Dondurucuda Saklanabilir mi?
Her türlü hamur işini pişirdikten sonra dondurucuda saklayabilirsiniz. Kullanmadan 1 gece önce buzdolabına alıp, ikramdan 1 saat önce oda sıcaklığına çıkarmanız yeterli olacaktır.
3. İç Malzemesine Göre Nasıl Saklayacağız?
İç malzemesinde özellikle kıyma olan hamur işlerinizi, en fazla bir gece oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına kaldırmalısınız. Tekrar yeneceği zaman fırında ısıtarak tüketebilirsiniz.
4. Pişirmeden Saklanabilir mi?
Böreklerinizi hazırlayıp pişirmeden de saklamanız mümkün. Ama üst üste gelmeyecek şekilde veya aralarına yağlı kağıt gibi bir ayraç koyarak saklamanız gerekiyor.
Püf Noktası:
Poğaça hamuru arttıysa buzdolabında 1 gece bekletilip ertesi gün kullanılabilir. Ama en doğrusu pişirdikten sonra saklamaktır. Hatta pişmiş poğaçalarınızı aynı gün tüketmeyecekseniz eğer, buzdolabı poşetlerinde dondurabilirsiniz.
Artan Kakaolu Kekle Tiramisu Tadında Harika Kuplar Yaptım
Kakaolu kekiniz arttı ve birazda katılaştıysa artık yenmeyeceği anlamına geliyor maalesef. Ama sakın üzülmeyin, bu tarifle o artan kekler efsane olacak inanın.!