Süzme Mercimek Çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?
Süzme Mercimek Çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Süzme Mercimek Çorbası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Yayınlanma:
Güncelleme:
Bugün sizlerle Süzme Mercimek Çorbası nasıl hazırlanır, Süzme Mercimek Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Süzme Mercimek Çorbası için Malzemeler:
8 su bardağı et suyu 4 kahve fincanı yeşil mercimek 4 kahve fincanı un 5 çorba kaşığı tereyağ tuz, biber
Süzme Mercimek Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Mercimeği ayıklayıp, yıkadıktan sonra üzerini örteecek kadar su koyup hafif ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin, azar azar kaynar et suyu ilâve ederek, süzgeçten geçirin. Yağ ile unu 1-2 dakika kavurup et suyu ile beraber süzgeçten geçirilmiş mercimeği ilave edin. Tuz, biber koyup, sürekli karıştırarak on dakika kadar kaynatın. Kızarmış ekmekle servis yapın.
Yemek Tarifleri