Tahinli tavuk sarma nasıl yapılır? | Gelinim mutfakta Tahinli tavuk sarma tarifi
Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün 'Tahinli tavuk sarma' yapıyor. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Tahinli tavuk sarma ise merak konusu oldu. Tahinli tavuk sarma nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Tahinli tavuk sarma tarifi...
Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün 'Tahinli tavuk sarma' yapıyor. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Tahinli tavuk sarma ise merak konusu oldu. Tahinli tavuk sarma nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Tahinli tavuk sarma tarifi...
Tahinli tavuk sarma için malzemeler neler?
8 adet inceltilmiş tavuk göğüs eti
8 dilim pastırma
16 dilim kaşar peyniri
1 tatlı kaşığı kekik,
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta (akı ve sarısı ayırılmış)
1 kahve fincanı file antepfıstığı
1 kahve fincanı ayçekirdeği içi
Sos için:
1 çay bardağı tahin
1 tatlı kaşığı hardal
1 adet limon
NASIL YAPILIR?
SOS için tahin, hardal ve limon suyunu iyice çırpıp kenara alın. Tavuk etini tuz, karabiber ve kekik ile harmanlayıp 15 dakika dinlendirin. Bir parça tavuk etini düz bir zemine yayın. Üzerine 1 dilim pastırma ve 1 dilim kaşar peyniri koyun. Tavukların kenarlarına çırpılmış yumurta akı sürüp, rulo şeklinde sarın. Açılmaması için ip ile bağlayıp fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Antepfıstığı ve ayçekirdeği serpin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında kızarana dek pişirin. Sıcak tavuk sarmaların üzerlerine 1'er çorba kaşığı sos gezdirip servis yapın.