Tam ne demek, TDK'ya göre Tam kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?
Tam kelimesini ilk kez duyan bazı vatandaşlar "Tam ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre Tam nedir?" sorularını internetin faydalı yanını kullanarak araştırma yapıyor. Bölge Gündem editör ekibi Tam kelimesinin anlamını kolayca öğrenmeniz için bu bilgilendirici makaleyi derledi.
Türkçede bir birinden ilginç hiç duymadığımız veya çok az duyduğumuz kelime bulunur. Bunlardan bazılarının anlamı bilinmez. Bu nedenle konu ile alakalı çeşitli araştırmalar yapılmaktadır. Tam ne demek? Tam TDK sözlük anlamı nedir detayları ile derledik.
Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi tam kelimesi. Peki tam ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre tam nedir, tam kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.
TAM NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?
Tam kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.
Tam kelimesi Arapça kökenlidir.
TDK'ya göre tam kelimesi anlamı şu şekildedir:
- Eksiksiz, kesintisiz
- Bütün, tüm
- En elverişli, en uygun
- Tıpkı
- O sırada, o anda
- Gerçek, kusursuz
- Ehliyetli, yetkin
- Amerikan doları
TAM CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIMI
- Tam iki saat yalandan tamirle uğraştım.
- Tam istediğim gibi davrandın.
- Tam mağazaya girecekken arkadaşım çağırdı.
- Reşit Galip tam bir idealist gibi öldü.
TAM KELİMESİ KULLANILAN ATASÖZÜ VE DEYİMLER
- tam adamına çatmak
- tam adamını bulmak (veya adamına düşmek)
- tam gelmek (veya olmak)
- tam maaşla tekaüt (veya emekli)
- tam üstüne basmak
TAM KELİMESİNİ İÇEREN BİRLEŞİK KELİMELER
- tam açı, tam algı, tam altın, tam anlamıyla, tam asalak, tam bakım, tam bilet, tam bölen, tam ekmek, tam er, tam gaz, tam gün, tam kafiye, tamkare, tam manasıyla, tam mesai, tam not, tam otomatik, tam pansiyon, tam sayı, tam sırası, tam siper, tamtakır, tam tamına, tam tarife, tam yol, aklı tam ayar, ortak tam bölen, tamı tamına