Tarçınlı Kurabiye tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Tarçınlı Kurabiye Nasıl Yapılır?

Tarçınlı Kurabiye nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Tarçınlı Kurabiye Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Tarçınlı Kurabiye tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Tarçınlı Kurabiye Nasıl Yapılır?

Bugün sizlerle Tarçınlı Kurabiye nasıl hazırlanır, Tarçınlı Kurabiye yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Tarçınlı Kurabiye için Malzemeler:

2 bardak un 1 bardak sıvıyağ ½  bardak şeker 1 bardak pudra şekeri 1 bardak kıyılmış badem 1 tatlı kaşığı tarçın

Tarçınlı Kurabiye Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Şekeri sıvıyağ ile çırpın, şekeri eriyince unu ve bademi ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Çıkan hamuru elinizde yuvarlayıp yağlanmış tepsiye dizin ve 150 derecede pişirin. Pudra şekeri ile de tarçını karıştırın; pişen kurabiyelere sıcakken serpin. Soğuduğu vakit servise sunun.

Tarçınlı Kurabiye  2.tarif
Tarçınlı Kurabiye için Malzemeler:

1   paket mısır nişastası 1 yumurta 1   paket margarin 6  kaşık toz şeker (hamuru için) 4  kaşık toz şeker (üzeri için) yeterince un (kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar) 1 yemek kaşığı tarçın 1   paket  vanilya 1   paket kabartma tozu veya karbonat

Tarçınlı Kurabiye Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Karbonat,  vanilya, mısır nişastası karıştırılır. Margarin ile birlikte yoğurulur. Daha sonra yumurta ve 6  kaşık şeker ilave edilir, yoğrulur. Kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar un ilave edilir ve yoğrulur. Sonra rulo haline getirilir ve normal kurabiye büyüklüğünde kesilir. Tepsiye dizildikten sonra fırına verilir. Pembeleşinceye kadar pişirilir. Fırından çıktıktan sonra üzerine toz şeker ve tarçın karıştırılarak koyulur. Biraz soğuduktan sonra servis yapılır.

Tarçınlı Kurabiye  3.tarif
Tarçınlı Kurabiye için Malzemeler:

2  adet yumurta 200  gr. margarin 2 çorba k.yoğurt 1 su b.pudra şekeri 1 p.kabartma tozu 1 tatlı k.tarçın 3.5 su b.un

Tarçınlı Kurabiye Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Derin bir kaba yumurta, yoğurt ve oda sıcaklığındaki margarini alın; bunları karıştırın. Daha sonra üzerine elenmiş ve kabartma tozu ile karışmış un, pudra şekeri ve tarçın ekleyerek yoğurun. Kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak bir hamur elde edin. Bunları şekillendirip yağlanmış tepsiye dizin. 170  derecede pişirin. Dilerseniz pudra şekeri ile servis yapın.

tarifi-5.jpgtarifi-12.jpg

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡