Tatar Böreği tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Tatar Böreği Nasıl Yapılır?
Tatar Böreği nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Tatar Böreği Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Tatar Böreği nasıl hazırlanır, Tatar Böreği yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Tatar Böreği için Malzemeler:
7fincan un 1fincan süt 1 adet yumurta akı 4 adet yumurta sarısı 200 gr kıyma 2 adet soğan 60 gr margarin 3 kaşık sıvıyağ 250 gr yoğurt ½ demet maydanoz karabiber kırmızıbiber tuz 12 bardak su un
Tatar Böreği Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Unu eleyerek ortasını açın: yumurta, 1fincan ılık su ve tuz ile yoğurun. Üzerine ıslak bir bez örtüp bir saat dinlendirin. (Bu arada içi hazırlayın: margarinin yarısını eritip kıyılmış soğanı kavurun, soğan ölünce kıymayı da kavurun. Kıyma suyunu salıp çeksin, kıyılmış maydanoz, tuz ve baharat katın; iyice karıştırarak ocaktan alın.) Dinlenen hamuru un serpilmiş tahtaya çıkarın merdane ile tabak büyüklüğünde açın. Ardından oklava ile büyüdüğü kadar ince bir yufka olarak açın. Bir bardak ve tırtıl kullanarak yufkayı yuvarlak şekilde kesin; ılınan harçtan bir çay kaşığı kadar içine koyup yarım ay şeklinde de kapatın. Siz hamuru tamamlarken bir yandan da bir tencere içinde su kaynatın, tuzunu ayarlayıp katladığınız hamur parçaları tamamlanınca suyun içine atarak 10dk haşlayın. Hamur yumuşayınca suyunu süzün ve servis tabağına alın. Üzerine sırasıyla kızdırılmış sıvıyağ, yoğurt ve içine kırmızı biber serperek kızdırılmış margarini gezdirin. Servise sunun.
Hamur İşlerini Taze Kalması İçin Nasıl Saklamalıyız?
Hamur işlerini özenle hazırlıyoruz ama taze kalması için nasıl saklamamız gerektiğini biliyor muyuz?İşte bu sorunun cevabıyla birlikte çok işinize yarayacağını düşündüğüm bir takım önerilerde bulunmak istiyorum. Çoğumuzun mutfakta geçirdiği en keyifli zamanlar, tahmin edersiniz ki hamur işlerini yaparken olmuştur. Yaptığımız hamur işlerini ailemize, misafirlerimize ikram ederiz ve severek yenmesine de memnun oluruz. Bazen de yaptığımız hamur işlerini ölçüsünü kaçırıp fazla yaparız ve ne yazık ki harika olmalarına rağmen yenemez ve artarlar. Bu durumda da ziyan olmalarını istemeyiz değil mi? Ama bunu nasıl yapacağımızı da bilemeyiz.
Tabi ki yemesi de çok keyif veriyor fakat artanların da ziyan olmaması adına doğru bir şekilde saklanması gerekiyor. Bunun için sizlere bir takım öneriler hazırladım. Umarım işinize yarar..
1. Hamur İşlerinin Oda Sıcaklığında Bekleme Süreleri;
Hamur işlerinin oda sıcaklığında bekleme süreleri iç malzemelerine göre değişmektedir.
Peynir, kıyma, ıspanak gibi iç malzemesi kullanılmayan hamur işlerini oda sıcaklığında 5 güne kadar saklayabilirsiniz.
Yani iç malzemesi patatesli ise 5 gün oda sıcaklığında bekleyebilir.
2. Hamur İşleri Dondurucuda Saklanabilir mi?
Her türlü hamur işini pişirdikten sonra dondurucuda saklayabilirsiniz. Kullanmadan 1 gece önce buzdolabına alıp, ikramdan 1 saat önce oda sıcaklığına çıkarmanız yeterli olacaktır.
3. İç Malzemesine Göre Nasıl Saklayacağız?
İç malzemesinde özellikle kıyma olan hamur işlerinizi, en fazla bir gece oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına kaldırmalısınız. Tekrar yeneceği zaman fırında ısıtarak tüketebilirsiniz.
4. Pişirmeden Saklanabilir mi?
Böreklerinizi hazırlayıp pişirmeden de saklamanız mümkün. Ama üst üste gelmeyecek şekilde veya aralarına yağlı kağıt gibi bir ayraç koyarak saklamanız gerekiyor.
Püf Noktası:
Poğaça hamuru arttıysa buzdolabında 1 gece bekletilip ertesi gün kullanılabilir. Ama en doğrusu pişirdikten sonra saklamaktır. Hatta pişmiş poğaçalarınızı aynı gün tüketmeyecekseniz eğer, buzdolabı poşetlerinde dondurabilirsiniz.
Artan Kakaolu Kekle Tiramisu Tadında Harika Kuplar Yaptım
Kakaolu kekiniz arttı ve birazda katılaştıysa artık yenmeyeceği anlamına geliyor maalesef. Ama sakın üzülmeyin, bu tarifle o artan kekler efsane olacak inanın.!